Търсете в банките кюлчета и диаманти

Търсете в банките кюлчета и диаманти | StandartNews.com

Който е закъснял с подаръците, а на всяка цена иска да избере нещо наистина ценно и изискано, трябва да се отбие в банка. Но не за да тегли пари от сметката си или да вземе заем, а за да избере подарък. В банките има богато предлагане - медальони от благородни метали, кюлчета, най-различни красиви и ценни монети от всички краища на света, дори и диаманти.

Най-богат избор от години предлага Първа инвестиционна банка. В клоновете й има всичко, предлагат се всички познати серии от най-известните монетни дворове. Сред най-предпочитаните са традиционните златни серии "Австралийско кенгуру", "Виенска филхармония", "Китайска панда", "Кленов лист", които са с максималната чистота - проба 999,9. Цените са от 180 до 3080 лева, продават се със сертификат и имат инвестиционна стойност. Във всяка серия има по няколко монети с различен номинал и грамаж, съответно и цената е различна. Има и други серии, чиято чистота не е максималната, но близка до нея. Още по-голям е изборът при сериите сребърни монети с максималната чистота на метала 999. Техните названия се повтарят с тези на златните серии, само че са изработени от белия метал. Цената е обикновено 95 лв., максимум 115 лв. Многообразни са сериите от цветни монети с най-различни тематични изображения - от малки сладки котета до образа на Дева Мария.

Златните кюлчета също са с много богат асортимент. Класическите са в няколко разновидности в зависимост от грамажа - от 1 до 100 грама, съответно цената е от 130 до 10 310 лв., а чистотата - максимална. По желание на клиента се прави специална поръчка и от банката могат да доставят кюлчета от 250, 500 и 1000 грама. Има и такива, които са с различни изображения, най-често на животните от китайския зодиак. Изборът и при тях е много богат, а цените се движат от 440 до 2825 лв. ПИБ е първата и единствена засега банка, която предлага от няколко години инвестиционни диаманти. Цената им зависи от каратите, чистотата и прозрачността. Всички монети, кюлчета, медальони и пр. могат да се купят и онлайн и са придружени задължително със сертификат.

Още няколко банки предлагат различни монети и медальони - Инвестбанк, СИБАНК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай