Танцуващият с вълци: Кевин Костнър в цифри

Танцуващият с вълци: Кевин Костнър в цифри | StandartNews.com

Кевин Костнър утре навършва 60 години. Достолепна възраст за един никога не остаряващ мъжкар. Костнър е от хората, които са видели всичко в живота. Световна слава, три брака и седем деца, кино, голф, бейзбол, музика, филантропия, собствен бизнес... Заниманията и успехите му са безчет. А ето кои са най-интересните факти и цифри от живота му.

Кевин Костнър е роден на 18 януари 1955 г. в Линуд, Калифорния. Зодия Козирог.

Има ирландски и германски корени.

Отраства в работническо семейство.

Когато стъпва млад в Холивуд и още прави опити да пробие, си изкарва хляба като екскурзовод, водещ туристите по домовете на знаменитостите.

"Танцуващият с вълци" (1990 г.) бе моментът на големия взрив в кариерата му и остава и до днес най-великият му филм. Печели седем "Оскар"-а, включително за най-добър филм и най-добър режисьор. Номиниран е за статуетката и за главна роля.

Завършва маркетинг и финанси в Калифорнийския университет. Докато учи бизнес обаче, през нощта ходи на уроци по актьорско майсторство - ПЕТ ПЪТИ седмично.

Оженва се едва на 20 години за Синди Силва - гаджето му в колежа. Вдигат сватба още докато учат. Двамата имат три деца - Анни Клейтън, Лили Маккол и Джоузеф Тедрик. Синди и Костнър се развеждат през 1994 година след 16 години брак.

Има собствено ранчо в Аспен, разположено на 165 акра земя.

Поканен е за роля в прословутия "Взвод" на Оливър Стоун през 1985 година, но отказва, защото по-големият му брат е ветеран от Виетнам и не иска да го засяга чувствата му.

След развода със Синди се жени за Бриджит Рууни, от която има син. Следва развод и трети брак - за Кристин Баумгартнър, от която има три деца и с която е от 2004 година досега. Общо наследниците му са седем.

За кратко има връзка и с Ел "Тялото" Макферсън. Двамата дори заживяват заедно, но се разделят след година.

Жена му Кристин е с 19 години по-малка от него. Сватбата им е в ранчото на Костнър в Аспен.

През 2005-а решава да се занимава с музика и прави банда - "Кевин Костнър и Модерния Запад". Вече има ТРИ издадени албума и едно световно турне.

Коснтър е напълно завършен ездач и никога не ползва каскадьори за опасните моменти на седлото във филмите си. Прословутата сцена в "Танцуващият с вълци", в който язди обърнат с гръб към животното, заснема с лекота и финес.

Подкрепя както републиканци, така и демократи. Близък е със семейството на Джордж Буш. В началото на 90-те често играе голф с Роналд Рейгън. Подкрепя също Бил Клинтън, както Ал Гор и Барак Обама.

Поема ролята във "Водно конче" (2002 г.), след като Харисън Форд отказва да играе в лентата, тъй като точно тогава решава да си направи една година почивка от киното.

Обожава голфа и играе винаги когато има свободно време.

Има два "Оскар"-а, три Златни глобуса, една "Еми" награда и три номинации за БАФТА.

Заклет фен е на "Арсенал".

"Аз съм голям фен на мечтите. За нещастие, първото нещо, което прави човек, е още в младостта си да се откаже от тях."

"Никога не се предавам. Хората идват и си отиват от теб, но ти трябва да си винаги на пост".

"Да си знаменитост може би е най-близкото до това да си красива жена".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай