Свърши се: Бъкингам обяви Мегзит, кралицата страда

Титлите на Хари и Меган отнети завинаги

Свърши се: Бъкингам обяви Мегзит, кралицата страда | StandartNews.com

Свърши се. Мегзит е факт окончателно и връщане назад няма. Бъкингам официално обяви днес развода на блудните херцози Хари и Меган с короната и съобщи, че кралицата е тъжна от факта. Двамат имаха една година да размислят дали да се върнат към карското семейство или не, но отказаха.

„Меган и принц Хари ефективно сложиха край на спекулациите относно бъдещата им роля в Кралското семейство, като обявиха на кралицата, че нямат намерение да се връщат като щатни кралски особи в края на 12-месечния период за преглед на Megxit в края на март. В резултат на това монархът взе решение да прекъсне връзките на херцога и херцогинята на Съсекс с техните кралски и военни покровителства”, съобщи Дейли Експрес.

"След разговори с херцога, кралицата писмено потвърждава, че като се отдръпне от работата на кралското семейство, не е възможно да продължи да изпълнява отговорностите и задълженията, които произтичат от живота на държавна служба”, цитира изданието официалното съобщение на Двореца.

Кралица Елизабет II заяви, че е „натъжена“, след като внукът й и херцогинята на Съсекс днес потвърдиха, че няма да се връщат към задълженията си като членове на кралското семейство.

Само няколко минути след като Бъкингамският дворец потвърди, че двойката ще се оттегли официално, Хари и Меган излязоха с изявление, че ще "останат ангажирани" с Великобритания. Кралицата обяви още, че въпреки решението им Маган и Хари ще останат "много обичани членове" на семейството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай