Свлачище на пътя Варна - Каменар

Свлачище на пътя Варна - Каменар | StandartNews.com

Варна. Подаден е сигнал за пропадане на земна маса на пътя Варна – Каменар, съобщиха от пресцентъра на общината, цитирани от „Фокус".

Възстановено е движението по път ІІ-29 Варна - Добрич, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". По-рано движението беше временно ограничено, поради силен дъжд.

Сметопочистващите фирми са ангажирани с разчистване на улиците в града.

Над 70 души може да бъдат приютени в СУПЗ „Анастасия Д-р Железкова", създадена е организация за събиране на помощи в централния офис на БЧК на ул."Братя Шкорпил" във Варна.

Вижте как можете да помогнете на Варна

 

 

През нощта са работили 8 багера и 8 камиона на фирмите "Инжстрой" и "Хидрострой" и над 5 машини на "Никман" и "Зебра", 5 екипа на ВиК-Варна и 2 екипа на Енерго Про.

Автобусите на градския транспорт се движат, възстановено е идвижението на линия №2, а автобус №17 се движи през Боровец. Спряно е движението на тролейбус №88.

Спасителните екипи на общинското звено „Гражданска защита" също продължават работа, 7 доброволци от регистрираните са се включили в дейностите през нощта, очаква се днес да се включат още доброволци.

Община Варна напомня на гражданите, че могат да се обръщат за помощ и съдействие към оперативния дежурен при община Варна на тел. 052-820-112, 052-820-204 И 052-820-016.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай