"Свиленградчани вповече" вдигнаха наемите на имотите

"Свиленградчани вповече" вдигнаха наемите на имотите | StandartNews.com

Свиленград. Истински бум в цената на наемите отбелязват в Свиленградско заради бежанците. Заради нарасналото търсене на квартири местните хора вдигнаха цената за отдаване под наем.

128 са новите свиленградчани. Повечето от тях са бежанци от Сирия, получили хуманитарен статут. Повечето от тях са  посочили адрес в общинския център, а 42-ма са предпочели да се настанят под наем в селата Мустрак и Левка.

В повечето случаи наемателите плащат наема на ден, като етаж от кооперация им струва около 10 долара за 24 часа, а цяла къща на село, където могат да пребивават около 10 души – по 20-25 долара.

Хазяите, които гледат с повече доверие към новите си съграждани и отдават на месечен наем, гонят цена от около 300 долара за апартамент. Приблизително толкова струва и къща с двор на село. Покрай процъфтяващият бизнес с отдаването под наем, дръпнаха и имотните посредници, които прибират щедри комисиони за намирането на подходящи според изискванията квартири.

Повечето от чужденците предпочитат имоти в града заради достъпа до интернет, близостта до звената на общинските и държавните служби и големите вериги магазини, където могат да се разплащат с карти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай