Съветът на Бил Гейтс: Пригответе се за метавселената

Основателят на Майкрософт Бил Гейтс направи най-оптимистичната прогноза за 2022 година

Съветът на Бил Гейтс: Пригответе се за метавселената | StandartNews.com
  • Основателят на Майкрософт Бил Гейтс направи най-оптимистичната прогноза за 2022 година. Той твърди, че човечеството ще се пребори с пандемията и ще успее да направи поредица от научни пробиви. 

* Край на острата фаза на пандемията

Гейтс смята, че острата фаза на пандемията ще приключи през 2022 година, независимо от петата вълна на Омикрон. Милиардерът твърди, че ваксините и противовирусните препарати ще помогнат на света да се справи с щама Омикрон на 50 процента и след това ще има само случайни огнища на опасност. Неговата прогноза е, че в средата на следващата година от ковид ще умират толкова, колкото и от сезонния грип.

* Блокиране на слънчевите лъчи

Гейтс е насочил усилията си във фондацията  не само за решаване на проблемите с коронавируса, но и с глобалното затопляне.  Той спонсорира проект ScoPEx, разработен от учени в Харвардския университет в областта на слънчевия геоинженеринг. Ако бъде успешен, това ще смекчи действието на слънчевите лъчи на повърхността и ще намали процеса на глобалното затопляне.

* Овладяване на болестта Алцхаймер

Гейтс е необичайно оптимистичен по отношение на диагностиката на тази болест чрез анализ на кръвта. Разработеният тест от американска компания C2N Diagnostics позволява болестта да се диагностицира години преди появата на характерните симптоми и да започне навременно лечение. Въпреки оптимизма Гейтс казва, че медицината е все още далеко от лекарството за тази болест, но протичането й ще бъде облекчено.

* Цифрово здравеопазване

Гейтс прогнозира, че в най-скоро време няма да е необходимо да се ходи в болница, за да се мерят всички важни жизнени показатели. Това ще става с нови смарт часовници, които ще ни правят домашен здравен мониторинг. Гейтс смята, че в близко време всеки от нас ще може да дава анализ на кръвта си в най-близката аптека, която ще го предава на лаборатория. Също така той е на мнение, че телемедицината ще има огромен напредък, така че на хората да не се налага да сменят лекаря си, ако се преместят в друг град.

* Чиста енергия

Мнението на Гейтс е, че през следващата година ще има огромен прогрес по отношение на чистата енергия в рамките на проекта Breakthrough Energy Ventures, Catalyst и Fellows. Той предсказва прогрес във водородната енергия.

* Метавселената вече е сред нас

Гейтс е уверен, че епохата на метавселената не е далече, напротив. Той твърди, че до две-три години много от виртуалните срещи ще се случват в метавселената – в триизмерното пространство, с цифровите аватари. Microsoft планира да пусне през 2022 година нова версия на метавселената, в която всеки потребител ще може да ползва уеб камера за създаване на аватар, който да го замества за срещи във виртуална среда.

* Новата нормалност е в ход

Гейтс прогнозира, че новият начин на живот ще означава и занапред хората да имат повече време за хобита и забавления, а не само да ходят в офиса и да роаботят там от сутрин до вечер, което вече остава в миналото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай