Светослав Иванов при Вълка от Уолстрийт

Светослав Иванов при Вълка от Уолстрийт | StandartNews.com

Водещият на "120 минути" работи през уикенда, почива в понеделник и вторник

Той не е Леонардо ди Каприо. Той е истинският, прототипът от Уолстрийт. Бившият борсов брокер Джордан Белфърт, който измами хиляди с милиони, лежа в затвора 22 месеца, а сега има да връща на ужилените още 110 милиона долара. След като излезе на свобода, написа през 2007 г. мемориалния си роман "Вълка от Уолстрийт". Бестселърът бе екранизиран през 2013 г. от режисьора Мартин Скорсезе, а главната роля бе поверена на Леонардо ди Каприо. Джордан Белфърт сега ще гостува на българските зрители през предаването "120 минути" на bTV. Водещият Светослав Иванов замина за Берлин, за да разговаря с него. Анонс от разговора с Вълка ще видим още тази неделя, а цялото интервю за милионите, купоните и покаянието ще бъде излъчено на 15 февруари.

Джордан Белфърт е изключително интересен. Животът му преминава с 1 млн. долара в час. Интересно ми е дали хората, които движат парите на света, са толкова покварени вътрешно. Той преминава през катарзис в момента", разказва Светльо Иванов. Класическите уикенди за журналиста от bTV са дните с най-много работа. Защото тогава с екипа подготвят предаването във финалния му вид. Кои да са темите, гостите и какъв да бъде подходът към тях. А истинските почивни дни са понеделник и вторник. "В събота и неделя ставаме със съпругата ми Вяра, пием кафе. Задължително отделям поне час за дъщеря ни Йоанна. И към 10 часа съм в телевизията, докъм 8 вечерта", разказва Светльо. Заедно с продуцента на "120 минути" Ралина Тропанкева имат цел - да канят хора, които не се появяват често в обществото пространство, а палитрата от теми - да е максимално широка. За да бъде предаването авторитетно и ексклузивно. "В същото време се стремим да бъдем трибуна на нормалност, а не на крясъци и опростяване на темите, защото именно това е пътят към доверието на зрителите.

А доверието е най-ценният капитал за мен", казва Светослав Иванов. Затова обикновено интервютата в "120 минути" носят след себе си хиляди коментари в социалните мрежи, независимо дали гост е Любослав Пенев, генералният секретар на НАТО или Стефан Данаилов . "Иска ми се да вдигнем малко самочувствието на нашите зрители. Не може вечно да гледаме надолу и да ринем в калта. Искам да поканя в домовете на хората някои от най-актуалните личности в света", разказва талантливият журналист. И явно подходът на екипа на предаването дава резултат. Защото рейтингите са категорични - по-голямата част от българите в неделя надвечер гледат bTV, над 600 000 нашенци всяка неделя избират да чуят събеседниците на Светльо Иванов. Като това са предимно активните, работещи хора между 18 и 49 години. Екипът на "120 минути" отсега води преговори за гости за след няколко седмици. Уговарят например Антон Дончев, който в момента пише последната си книга в манастир. "Искам да поканя брата на колумбийския наркотрафикант номер 1 на всички времена Пабло Ескобар. Той има интересно занимание в момента - пише книги и финансира изследвания за търсене на лекарство срещу СПИН", довери Светослав Иванов.

Журналистът признава, че има гости, които оставят трайна емоция. Като Петко Бочаров и Стоянка Мутафова например. "След това предаване не можах да заспя до много късно. Беше толкова хубаво. Видях двама възрастни титани, които искрено се радваха на тази си среща. Това беше наслада за духа", казва Светльо Иванов. Той все още пази спомен от силните емоции след гостуването на командоса от "Белите брези" Христо Билев, просълзената бивша първа дама на Франция Сесилия Атиа и емоционалното есе, с което съпругата на убитата в Лясковец барета Емил Шарков - Милена, изля душата си.

Всяка свободна минута Светльо отделя за малката Йоанна. Тя е връстница на "120 минути". И предаването, и дъщерята на Светослав, се появиха в един и същи ден преди година и четири месеца. "Мисля, че с Йоанна ще преоткрием света и любимите си места", казва щастливият татко. С половинката му Вяра планират през пролетта да заведат малката госпожица в зоопарка. И отсега тръпнат какво преживяване ще е това и за детето, и за тях.
"Обичам да гледам футбол, от ЦСКА съм", признава журналистът. И с доза самоирония, подплатена с усмивка, допълва: "Гледам футбол, но не играя - тромавичък съм". Затова пък Светльо обича да кара колело. Дойде ли пролет, зарязва колата и кръстосва София с велосипед. Така и поддържа форма.

Има едно хоби и то е известно и на приятелите, и на феновете му - Франк Синатра. Събрал е почти цялото творчество на певеца. Вече има около 80 диска, купувани от цял свят със студийни записи и изпълнения на живо на Синатра.
Светльо е от любопитните към света хора. Чете много, интересува се от всякакви теми. Разпуска с книги от различни жанрове. Обича криминални романи, защото сюжетите им развиват фантазията, инстинкта да се съмняваш непрекъснато в това, което четеш. Обича и биографии - наскоро му подарили тази на Маргарет Тачър, впечатлен е от томчето за живота на сър Алекс Фергюсън. И "Вълка от Уолстрийт". Книгата, не филмът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай