Неделя,

Светлинно шоу вместо заря в София за ЧНГ, къде може да се види

От: Редакция -
596
Светлинно шоу вместо заря в София за ЧНГ, къде може да се види
A
A
A

Светлинно шоу ще озари небето над София няколко часа преди настъпването на Новата година.

Тази година няма да се проведе традиционния празничен концерт на площад "Александът I" заради андемията от коронавирус. Няма да има и заря с фойерверки.

Вместо това от 19:00 ч. на 31-и декември пред сградата на БНБ ще има светлинно шоу, съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Тя покани гражданите, които имат желание, да излязат и да му се насладят преди празничната си вечеря, като спазват противоепидемичните мерки за отстояние един от друг.

Светлинният спектакъл ще е без гърмежи и отговаря на апела на организация "Четири лапи" да не се стресират кучетата и другите животни с пукотевици, каквито обичйано съпътстват посрещането на Новата година. 

Отделно Столичният общински съвет подготвя за следващата година Наредба за забрана на фойерверките в София. Тя се подкрепя от всички политически сили, посочи Фандъкова. Тя призовава всички граждани, ако не да се въздържат, то поне да понамалят гърменето на пиратки и фойерверки. По думите ѝ те плашат не само животните, но и бебетата, а освен това допринасят за замърсяването на въздуха.

 


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com