Вторник,

Супермодел стана посланик на добра воля на ООН

От: Агенция Стандарт -
Супермодел стана посланик на добра воля на ООН
A
A
A

Руският супермодел и филантроп Наталия Водянова стана посланик на добра воля на ООН в областта на сексуалните и репродуктивни права на жените. Водянова ще участва в кампании на Фонда на ООН за населението, който се определя като агенция на ООН за сексуално и репродуктивно здраве. Изпълнителният директор на фонда Наталия Канем, която обяви назначението, представи Водянова като "преди всичко страстен дългогодишен защитник на правата и потребностите на жените и момичетата и особено на хората с увреждания".

През последните три години, откакто работи съвместно с фонда, Водянова е насочила усилията си за прекратяване на "вредни табута и практиката на заклеймяване, свързана с телата и здравето на жените, включително менструалното здраве по време на хуманитарни кризи и на всички форми на насилие, основани на пола", каза Канем.

Водянова, която ще отпразнува 39-ия си рожден ден в неделя, заяви, че за нея е чест да приеме тази нова роля, предава БТА. На пресконференция, осъществена чрез видеовръзка, тя каза, че няма търпение да продължи работата си за преодоляване на митовете и табутата, с които "милиарди жени, момичета и уязвими хора трябва да живеят" и се ангажира да работи за повишаване на стандартите в женското здраве.

Водянова е израснала в бедност, отгледана само от майка си заедно с полусестра си, страдаща от церебрална парализа и аутизъм. Когато е на 17 години, подписва договор с "VIVA Model Management" и работи за дизайнери и модни къщи като Калвин Клайн, Стела Маккартни и Луи Вюитон, снима се за корици на модни списания. През 2012 г. е включена в списъка на "Forbes" за топмодели и започват да я наричат Супернова. Водянова основава фондация "Голо сърце" в подкрепа на деца със специални потребности и семействата им през 2004 г.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички