Студът продължава. Докога?

През следващите дни се очаква затопляне

Студът продължава. Докога? | StandartNews.com

Студено, зимно време днес в страната – минус 11° беше сутринта в Драгоман, минус 10° в Кюстендил.

Под нулата бяха температурите и на морския бряг, най-високата минимална стойност е минус 3° в Ахтопол.Ниска беше температурата и в столицата, термометрите показваха минус 9°. Дори и максималната температура в София остана нула градуса.

Утре сутринта температурите отново ще са много ниски - между минус 10° и минус 5°, в София – около минус 8°, по Черноморието – от минус 6° в Шабла до отново минус 3° в Ахтопол.

През деня ще е предимно слънчево, с повече облаци в следобедните часове. Максималните температури ще са между 0° и 5. В Източна България ще духа слаб вятър от юг-югозапад.

Максималните температури по Черноморието ще са от 2° до 4°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.В планините също ще е предимно слънчево, с максимални температури в курортите от минус 6 до минус 3 градуса.Ще духа умерен западен, по най-високите части – временно силен северозападен вятър.

У нас, през следващите дни, с умерен и силен югозападен вятър, ще се пренася по-топъл въздух и температурите съществено ще се повишат. Ще е предимно слънчево. Повече облаци и условия за слаби превалявания ще има в неделя и понеделник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай