"Студент, милиционер..." в дискотеките

Масови хайки по пътищата. И пожарникари на купона

"Студент, милиционер..." в дискотеките | StandartNews.com

София. Култовата сцената от филма „Опасен чар“, където на сватбата гостите трябва да са подредени „роднина, милиционер, роднина, милиционер“ важи за днешния студентски празник. Само, че с променени реплики. Полицаи ще следят как протича купона. Създадена е организация за полицейско присъствие около обектите и в местата, където предстоят увеселения, съобщиха от МВР. Заедно с пожарникарите, ще се вземат мерки за осигуряване на обществения ред и сигурността на хората.

Проверяват кръчмите в курортите

Извършват се проверки на кръчми и  дискотеки в курортите. Проведени са срещи с ръководствата на охранителните фирми и звената за самоохрана, които осъществяват дейност в местата за празнуване, за подобряване на бдителността и пропусквателния режим в охраняваните от тях обекти.

Полицаите ще бдят зорко и за осигуряване на безопасността на движението. Ще се извършват проверки за алкохол, и шофьори без книжка.Особено внимание се обръща върху контрола при пренасянето, законната употреба и съхранението на пиротехнически средства, огнестрелно оръжие, боеприпаси, взривни вещества. 

Проведени са извънредни инструктажи за безопасност при пожарогасене и спасителни дейности в обектите, като акцентът е върху опасността от употребата на пиротехнически изделия. От Пожарната са предвидили дежурства в обекти и населени места, където ще има най-много младежки увеселения.

Катаджии спират по няколко коли

Подпомагането на автомобилния трафик и контрола на пътното движение близо до местата за празнуване ще е ангажимент на пътни полицаи от специализирания отдел. Засилено полицейско присъствие ще има и по входно-изходните артерии на столицата, където се очаква засилен трафик. Ще се прилага широкообхватният метод на контрол. Столичните пътни полицаи ще контролират паркирането в районите на заведенията, като неправилно паркираните ще бъдат отстранявани принудително. 

За Студентския празник са мобилизирани 4700 са служители на охранителна полиция и 350 жандармеристи. Към тях ще се включат и катаджии и „Магистрална полиция”, които ще следят за реда по пътищата.

Рейсове цяла нощ, метро през 30 мин.

Центърът за градска мобилност към Столична община ще осигури нощно движение по автобусни линии № 94 и 280 от 00.00 часа до 5.00 часа на 8 срещу 9 декември 2012 г., съобщиха от пресцентъра на общината.
Нощното движение на автобусите от двете линии е заради осигуряване на транспортно обслужване на Студентски град във връзка със студентския празник. Метрото също се движи през нощта през 30 минути.

Спират строежите в Банко 

Заради студентския празник, на 8 и 9 декември в Банско няма да се строи. Разкопаването на улици, тротоари и общински площи също ще е табу.

Идеята е на кмета Георги Николов, съобщи вестник "Струма". Според него мярката ще осигури приятно и безопасно прекарване на студентите, избрали да празнуват в града. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай