Студ и жега за ритонците в Щатите

Студ и жега за ритонците в Щатите | StandartNews.com

Катя и Здравко преживели от минус 37 градуса в Калгари до плюс 27 в Тампа

За 40 дни ритонците обиколиха по-голямата част от САЩ и Канада. Българските им фенове отвъд океана били разграбили билетите за всички концерти в уикендите, така че Катя и Здравко трябвало да уреждат представления и през седмицата. Както се е случило в Лас Вегас. Двамата обаче не се изкушили да хвърлят пари по рулетки. Столицата на хазарта ги посреща за четвърти път, а само веднъж са сядали на игрална маса, защото Катя имала рожден ден. Тъй като Здравко нямал време да й купи подарък, решил да я почерпи с няколко игри, но само потрошили 1000 долара, а не спечелили нищо.

"Здравко много харчи", оплака за Катя от съпруга си в "Преди обед". Половинката й обаче хич не се притеснява от това.
Сериозен проблем за дуета по време на обиколката били климатичните особености. Преминали от минус 37 градуса в Калгари до плюс 27 в Тампа. В Чикаго пък концертът им закъснял с 40 минути, защото малко преди началото се развихрила снежна буря. В Тампа получили смс-и, че се очаква торнадо и да не излизат навън.

Катя и Здравко не само изнасят концерти, но и се запознават с феновете си, най-вече емигранти. "Кризата се е отразила негативно на някои от тях. Тези, които бяха добре преди време, сега са по-зле. Но пък има много успели млади хора. Някои мислят да се върнат в родината, но причините за това обикновено не са материално-финансови, а емоционални", коментира Здравко.

И двамата обаче са на мнение, че Америка не е тяхната страна и не биха могли да живеят там. "Скучен е животът. Лас Вегас и Ел Ей не са Америка. Възхищавам се на това, че се спазват правилата. И у нас има глоби, но няма кой да контролира. Отговорните за това са на много ниско интелектуално ниво", критикува Здравко.

Въпреки всичко двамата не са мислели да емигрират през годините. "Това трябваше да стане, когато емигрантите бяха на почит и уважение през социалистическо време. Тогава не го направихме, а сега няма смисъл. Човек тежи там, където упражнява професията си, която обича", категоричен е Здравко. Той си тръгнал от Америка с една нова любов - Шевролет Корвет. "Влюбих се. А Катя постоянно ми повтаряше: "Стига бе, как ще влизаш в тази кола?"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай