Сряда,

Строим чешма и барбекю без разрешително

От: Администратор -
2473
Строим чешма и барбекю без разрешително
A
A
A

София. Барбекю, чешма, беседка, навес за цветя и други градински елементи ще се строят без разрешение за строеж, но само ако не надвишават 2,5 метра и не са прекалено близко до съседния имот. Това предвиждат новите мерки за облекчаване на инвеститорите, одобрени от правителството, според които трябва да се подобри бизнесклиматът у нас.

Мерките предвиждат по-кратки срокове за екологична, за здравна оценка и за енергийната ефективност на бизнесплановете, както и служебен обмен на информация за облекчаване на инвеститорите

Според промените данъчните оценки на имотите ще се издават за три дни.

Промените в Закона за устройство на територията въвеждат задължителна минимална квота при избора на главни архитекти в общините, обясни вицепремиерът Даниела Бобева.

Когато трябва да направите някакъв много малък обект в двора на вашата сграда, било 2 квадратни метра, вие трябва да представите в общината 12 до 14 части, обясни министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов.

Достъпът до кадастралните карти на нотариусите ще бъде безплатен, обясни заместник-министърът на правосъдието Сабрие Сапунджиева. "Досега гражданите отиваха до 28 гишета в Агенцията по кадастър в областните центрове. Това струваше от порядъка на 150 до 200 лева, а сега няма да се вадят нотариални карти", поясни тя.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички