Стоянович: От революции сме на този хал

Стоянович: От революции сме на този хал | StandartNews.com

София. „От революции сме на този хал. България няма нужда от това", заяви министърът на културата Петър Стоянович пред бТВ по повод студентските протести. "Важно е, когато искаш някой да се откаже, да кажеш не само какво ти пречи, а и какво трябва да се направи", посочи той. 

Петър Стоянович каза, че и той е протестирал през 1990 г., но ситуацията сега според него е несравнима с тогава. „Системата трябваше да бъде сменена. Големият проблем е начинът на прехода. Европа не се случи на нас", разсъждава в ретроспекция министърът на културата.

"Личният ми бунт ме обогати", сподели Стоянович. Житейският опит, който той е придобил, се състои в това, че е осъзнал, че не е достатъчно да се разбунтуваш, а да обясниш смисъла и до какво ще доведе бунтът ти.

Министърът на културата поиска студентите да му обяснят защо той лично трябва да подаде оставка и заяви, че би чул техните аргументи. „Не сме дошли да се харесваме", категоричен бе той срещу аргумента, че голяма част от обществото не харесва управляващите.

Стоянович заяви, че няма намерение да се присъедини към студентско-преподавателското шествие, защото се съмнява, че то е по повод Деня на будителите. „Когато обръщаш нещата с хастара навън, внимавай у кого е знамето", посочи министърът на културата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай