Стотици надзиратели протестираха пред Министерството на правосъдието

Стотици надзиратели протестираха пред Министерството на правосъдието | StandartNews.com

София. Стотици надзиратели протестираха пред Министерството на правосъдието с искане да бъдат осигурени пари за извънредния и нощния им труд.

Шествието започна от правосъдното министерство, след което мина през финансовото и завърши пред Народното събрание.

Исканията на надзирателите са свързани с осигуряването на финансиране в размер на между 10 и 12 млн. лева - пари, с които да бъдат заплащани извънредният и нощният труд на надзирателите, информира Дарик.

„От Министерски съвет казват трябва да се намалят разходите. Как могат да се намалят разходите в нашата система. Вие знаете ние работим със живи хора, които са извършили престъпления спрямо българското общество и изтърпяват наказания в местата за лишаване от свобода. Няма как, както в един завод или офис, парите стигат до тук, заключваме и цеха, пускаме хората в неплатена отпуска. Като няма пари да ги пуснем до май месец, докато се оправи времето, за да не хабим пари за осветление, отопление и т.н. и да си ги върнем. Който се върне", каза след среща с ръководството на правосъдното министерство председателят на синдиката на работещите в затворите Иван Петров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай