Стотици на опашка за X Factor под Царевец

Стотици на опашка за X Factor под Царевец | StandartNews.com

Велико Търново. Два пъти повече кандидати за слава се явиха на конкурс за да проверят носят ли в себе си X Factor. За втора поредна година кастингите за шоуто стартираха от Велико Търново. Стотици кандидати за слава дойдоха още в 9,00 часа сутринта в Гранд хотел „Янтра", където през целия ден екипът на музикалното шоу ще прослушва мераклиите.

За да открият кастинг маратона в старата столица пристигнаха продуцентът Магърдич Халваджиян, екранният тандем Алекс Раева и Мария Игнатова, главният редактор на шоуто Влади Априлов и музикалният продуцент Дони. Целият екип, който прави кастингите се състои от десетина професионалисти – музикални педагози и хора от шоубизнеса, поясни Маги Халваджиян. По думите му Велико Търново има сериозни традиции в историята на X Factor България - от тук са звезди като Михаела Филева, откритие на първия сезон на шоуто, от Велико Търново е и Мария Илиева, която в продължение на два сезона влиза в ролята на съдия и ментор на талантите. От Горна Оряховица пък е момчето, което впечатли самите Hurts - Богомил.Десислава Златева от Г. Оряховица бе първият изпълнител, прослушан на новия сезон на Х Фактор. 21-годишната студентка, с която работи вокалният педагог Аделина Колева, заложи на „Алелуя" на Александра Бърг.

Най-възрастната кандидатка беше 64-годишната Валентина Тошева от Свищов. Жената беше подготвила парчета от репертоара на фолк звездите Азис и Емануела, както и народни песни. Аз доста се различавам от останалите кандидати, призна бившата учителка по български език. Тя разказа, че се занимава с музика и поезия, а като ученичка се е явявала на различни музикални конкурси. В момента е безработна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай