Стопаджийка зомбирала шофьора от "Тракия"

Обрала го е, това е магистрална банда, смятат близките му

Стопаджийка зомбирала шофьора от "Тракия" | StandartNews.com

Пловдив. Мистериозна стопаджийка стои зад екшъна на магистрала "Тракия". Ден след като тираджията Валери Върбанов кара близо 40 км в насрещното по аутобана, близките му смятат, че е бил дрогиран от непозната жена, която качил преди буквално да превърти. За мистериозната стопаджийка разказал самият Валери, щом се прибрал за малко в дома си в Хисар в събота сутрин, след като го пуснали от пазарджишката полиция. 57-годишният шофьор, който има 8 г. стаж по европейските пътища, не се задържал дълго вкъщи. Наложило се синът му Борислав да го закара в болница във Военна болница-Пловдив за изследвания. Близките му се уплашили, че е изкарал инсулт. Причината - продължавал да се държи съвсем неадекватно - както и в петък вечер, когато полицаите го свалиха от ТИР-а след 20 минути рейд в насрещното на "Тракия" в посока София.

За екшъна на "Тракия" близките на Валери разбрали от новините. Пръв репортажите видял синът му Борислав. Той се обадил на леля си Пепи в Пловдив. Тя пък съобщила на родителите си Спаска и Борислав и хукнала към Хисаря. "Когато се прибра вкъщи, сякаш не беше той", единодушни са роднините за вида на Валери. Бил объркан, неадекватен, като цяло изглеждал много зле. Успял, макар и несвързано, да им разкаже какво е станало в петък. Така роднините наредили пъзела и решили, че Валери може да е станал жертва на магистрална банда.
В четвъртък Върбанов поел на курс с цистерната към Румъния. Пътьом дори минал през Пелово, за да се види с баща си. Уверил го, че няма да се бави в Румъния. След екшъна Валери разказал на семейството си, че в петък, когато вече се прибирал към Хисаря, шефът му звъннал - да се върне, за да вземе закъсал с друга цистерна. Тъкмо се чудел къде да обърне, когато му махнала стопаджийка. Жената изглеждала много добре, била

облечена прилично, около 45-годишна

Тъй като нямала вид на проститутка, Валери решил да й направи добро и да я качи. Още щом влязла в кабината обаче, жената казала, че много й се пие кафе. Вальо си имал пълна чаша с освежаващата напитка. Затова решил да отбие и слязъл да вземе кафе и за спътничката си. През това време тя останала с неговата чаша в камиона. После двамата пили кафе. И след това - край! Валери не помни нищо. Свестил се чак, щом пазарджишките полицаи го свалили от камиона. Когато му поискали книжката обаче, установил че е обран. Нямало я чантичката, в която държал

документите, парите и двата GSM

"Със сигурност става дума за магистрална банда", смятат близките му. Баща му Борислав сподели пред "Стандарт", че от сина си е чул, че от известно време много шофьори се оплаквали от нов вид обир, но не знаел подробности.
Дали Валери е станал жертва на банда, която дрогира и зомбира шофьори, засега само можем да гадаем. Фактите са, че шофьорът доста поизпоти полицаите, препускайки в насрещното между Пловдив и Пазарджик. През цялото време карал в третата лента, която е най-бърза и обикновено служи за изпреварване. Сигурно е, че не става дума за объркване - Валери е подминал "като малка гара" отбивката за Пазаржик - шанса му да слезе от магистралата. 10 км след разклона пък, когато трите патрулки, пуснати по петите му са го настигнали и са му дали сигнал да спре, пак не се е подчинил. Гонката е продължила до момента, когато цистерната е ударила странично една от полицейските коли. И униформените веднага са видели, че Валери е неадекватен и не знае къде се намира. Проверката с дрегер обаче е отчела 0% алкохол в кръвта, последвалата проверка за наркотици също била отрицателна.

Засега на Вальо са съставени три акта

при задържането му в полицията - за каране в насрещното движение, за неподчинение при знак стоп на полицаи и за предпоставка за пътно-транспортно произшествие. Възможно е да бъде глобен, да му бъдат отнети точки от талона, както и да го лишат от правоспособност. Какви точно ще са санкциите обаче ще стане ясно след приключване на следствието.

Бащата и майката на Върбанов са благодарни, че не е станала катастрофа, защото в петък вечер, в 20 ч, по "Тракия" е можело да се заформи истинска касапница. И не спират да повтарят, че полицията трябва да си свърши работата и да намери мистериозна стопаджийка. Защото следващата й жертва може да няма този късмет и да стане голяма беда с невинни жертви, притеснени са Спаска и Борислав.

Не близвал алкохол, бил педант на пътя

Валери е първокласен шофьор, кълне се баща му Борислав. Възрастният мъж се кълне, че Върбанов не близвал алкохол, а за наркотици и дума не можело да става. Въртял волана от сутрин до вечер и бил факир на пътя. В същото време бил и много принципен зад волана и често правел на баща си забележки и за най-дребното нарушение.

Сестрата на Вальо - Пепи, също е категорична, че брат й е много способен шофьори и недоумява какво, освен някакъв опиат, може да го докара в това състояние. По думите й, тъй като не пиел алкохол изобщо, това, което непознатата му е сложила в кафето, го е хванало веднага и го е довело до неадекватната постъпка. Роднините на Валери апелират да се разбере истината и са готови да съдействат с каквото могат, за да се разплете мистерията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай