Столичанин декларира доход от 7,5 млн. лв.

Столичанин декларира доход от 7,5 млн. лв. | StandartNews.com

7,5 млн. лв. облагаем доход е декларирал 36-годишен столичанин в своята данъчна декларация. По-голямата част от приходите му са от продажба на дялове в търговско дружество – 7,3 млн. лв., а останалите пари от заплати.

Общо 32 физически лица са декларирали доходи от над 1 млн. лв. към 19 март тази година, съобщиха от пресцентъра на НАП.

120 000 декларации за облагане на доходите са подадени в НАП до момента. Близо една трета от тях са изпратени по електронен път – с безплатния персонален идентификационен код или с електронен подпис, посочват от ведомството и уточняват, че очакват в оставащите 40 дни над 350 000 данъчни декларации на граждани.

През тази година ползването на 5% отстъпка от данъка върху доходите на физическите лица става, ако декларацията е подадена онлайн до края на март, гражданинът няма никакви неплатени публични задължения и дължимата сума е преведена по сметката на НАП до края на април. Подаването на декларации за доходите по интернет е възможно през тази година с безплатния персонален идентификационен код (ПИК), издаван в офиса на приходната агенция по постоянен адрес.

Срокът за подаване на годишните декларации за облагане с корпоративни данъци на юридическите лица изтича в края на март, припомнят от НАП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай