Стив Вай и триглавата Hidra разтърсиха София!

Отново великолепен концерт на легендарния китарист

Стив Вай и триглавата Hidra разтърсиха София! | StandartNews.com

Пиршество за ценителите на музиката, продължило близо 2 часа и половина! Легендарният китарист Стив Вай изнесе  великолепен концерт в зала 3 на НДК в столицата. Препълнената зала видя и усети напълно своите големи очаквания.

Меломаните имаха отново среща с един от най-знаменитите рок китаристи на всички времена, която се състоя отново в НДК, 18 години по-късно.

За чудесното шоу огромно значение имаше и перфектният звук и акустика на залата. Поредното доказателство, че НДК е абсолютният номер едно за подобни събития у нас!

Стив Вай представи няколко песни и от новия си албум Inviolate, приеман много добре от феновете по цял свят.

Заедно с тях звучаха и култови хитове от албумите на Вай през годините. Имаше познатия флирт с китарата и уникалните звуци, имаше тежък рок, прогресив, блус и неизменните нюанси от работата на Вай с Франк Заппа. 

Изобщо -пълният коктейл от музикалното въображение и гения на Вай бяха налице. Кулминацията на шоуто беше изпълнението на китарата с три грифа Hidra, която феновете очакваха с нетърпение.

Напълно според очакванията, групата на Стив Вай бе от перфектни музиканти. Организатор на шоуто в София бе  Blue Hills Events.

Турнето на Вай и групата му започна 24 март в Лисабон, като  след България ще мине още през Турция, Гърция, Румъния, Чехия, Полша, Латвия и Естония и Финландия.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай