Стартираха инициативи в подкрепа на Митко

Стартираха инициативи в подкрепа на Митко | StandartNews.com

Стара Загора. Още 17 000 евро са необходими за лечението на 9-годишния Димитър Енев от Стара Загора. От 2011 година Митко има проблем със зрението. Без очила той вижда едва 5%, а с очила - само 20%. Проведени са 9 курса на стимулации на очния нерв в руска клиника и постиженията от лечението са надхвърлили очакванията на всички. Митко е постигнал 70% зрение с очила.

При поредния контролен преглед в клиниката през юни обаче лекарите са установили, че има спадане на зрението на 50%. Направен е ядрено-магнитен резонанс и се установява, че има образование - глиом, което притиска оптичните нерви в областта на хиазмата в главата и ако продължи да расте детето ще изгуби зрението си.

Днес стартира първата от серията благотворителни инициативи, посветени на 9-годишния Димитър Енев от Стара Загора. В социалната мрежа започна онлайн търг на книги, средствата, от които ще бъдат дарени за лечението на момчето в Израел.

Организатори на търга са групата „Пътуващите книги..., Антикварна книжарница Стара Загора и Книголандия.

В търга може да участва всеки желаещ като има възможност не само да наддава за предложени книги, но и да предостави книга/и за инициативата и сам да ги качи в събитието.

Първоначалната цена се определя от собственика на книгата като тя трябва да е възможно най-ниска спрямо продажната в книжарници и търговски платформи, за да има смисъл да се играе за съответното произведение Минималната сума за наддаване е 1,00 лв.

Всички условия за участие в търга са публикувани в страницата на събитието в социалната мрежа. Останалите инициативи ще бъдат обявени поетапно като всички те ще бъдат обединени под името „Месец на Митко". От една година Митко тренира таекуондо. Това му вдъхва сила и увереност. Той завоюва златен медал на международния турнир по таекуондо HERYA OPEN Sofia, където взеха участие 900 състезатели. Златен медал спечели и на последния турнир, който се проведе на 1 ноември в София.

Припомняме, че за набирането на средства за лечението на детето има открита и дарителска сметка. Семейството вече е осигурило по-голяма част от сумата, необходимата сума е 17 000 евро.

Банкова сметка:

УниКредит Булбанк
UNCRBGSF
BG46 UNCR 7000 1519 9912 79
Димитър Тончев Енев
PayPal - [email protected]

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай