Стартира кампанията "Обувката"

Стартира кампанията "Обувката" | StandartNews.com

Български хелзинкски комитет (БХК) стартира кампанията "Обувката" със съдействието на хората от Help Portrait България през февруари. Инициативата е благотворителна за събиране на дарения под формата на обувки и училищни материали за деца от крайно бедни семейства, посещаващи началното училище "Васил Левски" в гр. Септември.

Инициативата е подкрепена и от училището в гр. Септември.

"Достъпът до образование е най-важният фактор при ограничаването на бедността и дава реален шанс на децата да намерят реализация. Малкото хубави моменти в ежедневието им са в класните стаи. Но повечето от тях си остават у дома, когато завали и температурата падне под нулата. Понякога достъпът до образование е свързан с нещо толкова просто – обувки. Ето защо със съдействието на хората от Help Portrait България организирахме настоящата кампания за набиране на дарения", обясняват БХК.

Децата, за които е предназначена кампанията, са 60 – от детската градина до шести клас. Всички идват от крайно бедни семейства. Проблемът с липсата на обувки като пречка за достъп до образование съществува в много населени места в България. Надяваме се, че Септември ще е първото от тях, където ще успеем да помогнем.

Всеки може да се включи в кампанията, като дари обувки и училищни принадлежности (тетрадки, цветна хартия, ножици, пастели, лепило и др.) на децата от начално училище "Васил Левски".

Обувките ще се събират в офиса на Български хелзинкски комитет всеки делничен ден от 10.00 до 18.00 ч. Можете да ги изпратите или донесете лично.

Адрес: Български хелзинкски комитет, ул. "Върбица" № 7, София 1504

Ще има втори пункт за събиране на обувки. Заповядайте на 1 март от 11.30 ч. в Център за култура и дебат „Червената къща", където децата и учителите от гр. Септември, заедно с БХК и с фотографите от Help Portrait България ще ви разкажат повече.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай