Сряда,

Стартира кампанията "Обувката"

От: Failed to load user -
938
Стартира кампанията "Обувката"
A
A
A

Български хелзинкски комитет (БХК) стартира кампанията "Обувката" със съдействието на хората от Help Portrait България през февруари. Инициативата е благотворителна за събиране на дарения под формата на обувки и училищни материали за деца от крайно бедни семейства, посещаващи началното училище "Васил Левски" в гр. Септември.

Инициативата е подкрепена и от училището в гр. Септември.

"Достъпът до образование е най-важният фактор при ограничаването на бедността и дава реален шанс на децата да намерят реализация. Малкото хубави моменти в ежедневието им са в класните стаи. Но повечето от тях си остават у дома, когато завали и температурата падне под нулата. Понякога достъпът до образование е свързан с нещо толкова просто – обувки. Ето защо със съдействието на хората от Help Portrait България организирахме настоящата кампания за набиране на дарения", обясняват БХК.

Децата, за които е предназначена кампанията, са 60 – от детската градина до шести клас. Всички идват от крайно бедни семейства. Проблемът с липсата на обувки като пречка за достъп до образование съществува в много населени места в България. Надяваме се, че Септември ще е първото от тях, където ще успеем да помогнем.

Всеки може да се включи в кампанията, като дари обувки и училищни принадлежности (тетрадки, цветна хартия, ножици, пастели, лепило и др.) на децата от начално училище "Васил Левски".

Обувките ще се събират в офиса на Български хелзинкски комитет всеки делничен ден от 10.00 до 18.00 ч. Можете да ги изпратите или донесете лично.

Адрес: Български хелзинкски комитет, ул. "Върбица" № 7, София 1504

Ще има втори пункт за събиране на обувки. Заповядайте на 1 март от 11.30 ч. в Център за култура и дебат „Червената къща", където децата и учителите от гр. Септември, заедно с БХК и с фотографите от Help Portrait България ще ви разкажат повече.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички