Старейшина с 25 бона заплата от частник

Работи при баща си в "Неохим", купил си ауди за 2200 лева

Старейшина с 25 бона заплата от частник | StandartNews.com

Шеф на общински съвет взима 25 бона заплата от частна фирма. Куриозът лъсна в Димитровград. Шокиращата на пръв поглед информация обаче е лесно обяснима, тъй като парите на Димитров не идват от общинската му работа, а от частния сектор. Той е син на главния изпълнителен директор на торовия гигант "Неохим" АД, които е и основен акционер в завода, Димитър Димитров.

В акционерното дружество Стефан Димитров отдавна отговаря за отдела "Управление и развитие на човешките ресурси". За 5 години беше извън частния сектор, след като беше избран за кмет на Димитровград в периода 2007-2011 г. По-късно отново се върна на работа в бащиното предприятие.

Данните лъснаха от годишната имотна декларация на старейшина номер1 в града Стефан Димитров пред Сметната палата. Той е декларирал и два банкови влога от 14 674 евро и 161 959 лева. В графата "Годишна данъчна основа за доходи от други източници по чл.35 от ЗДДФЛ" пък шефът на градския парламент на Димитровград отчел и 4150 лв. Димитров обяснява пред властите, че парите му са от спестявания и лихви. Като материална придобивка през 2012 година Стефан Димитров отчита и покупка на лек автомобил "Ауди" за 2200 лв.

Изнесените цифри обаче шокираха димитровградчани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай