Станишев: Без 9 май няма и Ден на Европа

Станишев: Без 9 май няма и Ден на Европа | StandartNews.com

София. Ако нямаше Ден на победата, нямаше да има и Ден на Европа. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който заедно с ръководството на левицата поднесе цветя пред Паметника на Съветската армия по случай 9 май. "Фашистката идеология е жива и затова сме тук - като предупреждение", заяви още Станишев.

Той коментира, че всички са видели ужасни гледки от Одеса - омраза и насилие, което БСП осъжда категорично и се противопоставя.

Пред монумента на Съветската армия се поклониха и положиха венци и цветя също посланикът на Русия Юрий Исаков, военният аташе Александър Ситников и други дипломати. Присъстваха и посланиците на държави от ОНД, Израел и други страни, военни аташета, представители на българското Министерство на отбраната. Присъстваха също руски и наши ветерани, представители на форум "България-Русия" и други неправителствени организации. "Този празник трябва да се цени. 27 милиона съветски бойци дадоха живота си за победата над фашизма. Затова не трябва да се допусне фашизмът да се възражда в Украйна и други страни", заяви Светлана Шаренкова, председател на форум "България-Русия". Бисер Киров и Грета Ганчева изпяха свои хитове пред събралото се множество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай