"Стандарт" отличава млади юристи

"Стандарт" отличава млади юристи | StandartNews.com

Призьорите в конкурса "Новата генерация" стават ясни днес

Въпросът кой ще грабне наградите за най-добър млад юрист ще намери своя отговор днес. Призовете за млад адвокат, частен съдебен изпълнител и нотариус ще бъдат връчени на специална церемония тази вечер в Огледалната зала на СУ "Св.Климент Охридски". Събитието е част от кампанията на вестник "Стандарт" "Новата генерация". То е посветено и на 25-годишнината от приемането на конституцията от Седмото велико вародно събрание, обнародвана на 13 юли 1991 г.

В конкурса се състезаваха юристи от адвокатските колегии в цялата страна, от Нотариалната камара и от Камарата на частните съдия-изпълнители. Изискването бе кандидатите да са на възраст до 40 години и с професионален опит минимум 5 г. Участниците се състезаваха в следните категории:

За адвокатите:
I. Млад адвокат на 2016 г.
II. Млад експерт /присъжда се за участие в законодателни инициативи, преподавателска, научна и консултантска дейност/
III. Социална ангажираност /за участие в каузи с благотворителна цел, социални кампании, обществени организации или спортни инициативи. За защита на хора, които са в неравностойно положение/
IV. Дело на годината /за участие в дело с най-голям обществен отзвук/
За нотариусите:
I. Млад нотариус на 2016
И за частните съдебни изпълнители:
I. Млад съдебен изпълнител на 2016


Авторитетен Обществен съвет, в който влизат представители на академичната и научната общност в България, видни юристи и общественици оценяваха номинираните. Членове на Съвета са проф. Огнян Герджиков, доц. д.ю.н. Атанас Семов, носител на Катедра "Жан Моне" на ЕС, проф. Сашо Пенов - декан на Юридическия факултет в СУ, проф. Цветан Сивков - декан на Юридическия факултет във Великотърновския университет, Красимир Димитров - преподавател по нотариално право, Евгени Иванов - председател на Асоциацията на прокурорите в България, Богдана Желявска - председател на Асоциацията на съдиите в България, Елена Маркова - председател на Агенцията по вписванията, Людмил Рангелов - адвокат, Анелия Торошанова - журналист. Всеки от тях даде своите оценки от 1 до 5 за номинираните.

На тържеството ще се срещнат юристи от различни генерации - от студенти до доказани авторитети, които са направили успешна кариера в различни сфери на обществения живот. Сред поканените са министърът на образованието и науката Меглена Кунева, председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов, заместник-министърът на правосъдието Вергиния Русева-Мичева, омбудсманът Мая Манолова и други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай