Среща със Съвета на жените в бизнеса в НС

Среща със Съвета на жените в бизнеса в НС | StandartNews.com

Цецка Цачева, Цветан Цветанов и Ирена Соколова проведоха работна среща с представители на Съвета на жените в бизнеса в Народното събрание

Представители на Съвета на жените в бизнеса в България проведоха работна среща с председателя на Народното събрание Цецка Цачева, с председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и с председателя на Жени ГЕРБ и депутат Ирена Соколова в Народното събрание. Те бяха на посещение в парламента по покана на Ирена Соколова. Срещата бе инициирана след посещението на представителките на бизнеса в Европейския парламент (ЕП), което бе осъществено по покана на евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП и по предложение на Цветан Цветанов. Дамите изказаха своето удовлетворение от множеството проведени срещи в ЕП.

По време на разговорите бяха обсъдени теми, свързани със сигурността и новите предизвикателства пред законодателството и бизнеса в страната ни. Цецка Цачева бе категорична, че Европа трябва да отговори на динамичните промени и предизвикателства. Според председателя на парламента трябва да бъдат съхранени основните ценности и идеали, както и взаимното уважение между институциите. Съветът на жените в бизнеса в България ще организира през есента в София поредица от кръгли маси, посветени на актуални въпроси. Представителките на организацията отправиха покана към Цецка Цачева да бъде патрон на Конгреса, свързан с въпросите на сигурността и устойчивостта в българския бизнес и политика, който ще се проведе през месец октомври. Цветан Цветанов бе поканен за основен лектор на форума.

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание Цветан Цветанов посочи, че важно да бъдат обсъждани темите в сектор „Сигурност" и в социалната сфера, които са пряко обвързани с развитието на бизнеса. По думите му, новите измерения на сигурността преминават през киберсигурността, през обмяната на информация и опит. „Новите измерения на сигурността предполагат и грижа за опазване на дома и формирането на основни житейски ценности от най-ранна възраст", заяви Цветанов.

Ирена Соколова заяви, че има голяма необходимост от превенция и изграждане на здрава семейна и работна среда, като основание за стабилност и сигурност за личностите, която се формират. Председателят на ЖГЕРБ подчерта активната роля на майката и на жената в тези процеси. Соколова посочи, че продължават съвместните инициативи между Жени ГЕРБ и Съвета на жените в бизнеса в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай