Спецпрокуратурата препрати Цветанов към СГП

И съдия ще разпитва бившия вътрешен министър

Спецпрокуратурата препрати Цветанов към СГП | StandartNews.com

София. Минути след като пристигна в сградата на Специализираната прокуратура на разпит, бившият вътрешен министър Цветан Цветанов излезе оттам, защото го препратили към Съдебната палата. Той не обясни защо е бил прехвърлен, след като по предварителната информация трябваше да бъде разпитан именно в сградата на "Черковна". Прокурорът от СГП, който ще разпитва Цветанов е Чавдар Ангелов, научи "Стандарт".

В СГП трябва да му бъдат предявени и обвиненията за бездействие по случая с незаконното подслушване. По предварителна информация на „Стандарт" Цветанов вероятно ще получи мярка за неотклонение подписка.

В спецпрокуратурата Цветанов се яви малко преди 10 часа с адвоката си Менко Менков. Той е работил по някои от знаковите дела, като това по САПАРД и срещу братя Галеви. След промяната Цветанов влезе в сградата на Съдебната палата, където се намира СГП, от входа откъм ул. "Позитано" и вече е на разпит.

"Всичко, което започна срещу мен, е тенденциозно", беше единственият коментар на Цветанов на влизане.

На въпрос по повод информацията за нова проверка на данъчните на имотите му Цветанов отговори, че е научил за това от медиите.

Около 10.45 Цветанов беше прехвърлен за разпит в 14 зала на Съдебната палата. Най-вероятно разпитът ще се проведе пред съдия Мина Мумджиева.

"Отивам да ми повдигнат обвинение", заяви Цветанов на път за залата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай