Специално за празниците. 5 коктейла които ще ви сгреят и развеселят

Вълшебни напитки за студените дни

Специално за празниците. 5 коктейла които ще ви сгреят и развеселят | StandartNews.com
  • Този тип напитки съчетават кафе или чай с ароматни алкохоли, които превръщат коктейла в изкушение за празнично настроение.
  • Топлите алкохолни коктейли са също толкова примамливи, колкото летните им еквиваленти. Правят се лесно и не включват много съставки, най-често ром, коняк, бренди и уиски. А за неповторимо ухание се добавят впечатляващите - канела, кориандър, индийско орехче, кардамон.

Грог с лимон

Продукти: 1 чаша силен сладък чай, 1 ч. л. коняк, 1 с. л. ром, захар - на вкус, лимонов сок - на вкус, лимони

Приготвяне: Съставките се смесват, слагат се да кипнат и се разливат по чашите. Напитката се сервира гореща с едно резенче лимон.

Греяно вино по селски

Продукти: червено вино - 1 л, ябълки - 2 - 3 бр., захар - 200 г, карамфил - 5 - 6 бр., канела - 1 ч.л.

Приготвяне: Почистваме от семките и нарязваме на кубчета ябълките. В чайник изливаме виното и прибавяме парченцата ябълки, захарта, карамфила и канелата. Загряваме виното до кипване и го сваляме от огъня.

Греяното вино се поднася се топло с парченца плодове в чашата.

Ирландско кафе

Продукти: 1 еспресо, 100 мл уиски, 30 мл бита сметана или една богата розичка, шоколадови стърготини за поръсване

Приготвяне: В дълбока стъклена чаша със столче изсипете уискито. След него прибавете кафето, а накрая украсете с богата розичка сметана. За финал поръсете розичката с шоколадови стърготини.

Греяна ракия с мед

Продукти: ракия - 500 мл, мед - 100 г, черен пипер на вкус

Приготвяне: Ракията се изсипва в съд, който позволява да бъде затоплен на котлона. Загрява се заедно с меда, докато не кипне. След това известно време се държи под капак. Накрая поръсете с черен пипер на вкус. Греяната ракия с мед се поднася задължително топла.

Горещ шоколад с ром

Продукти: 4 ч.ч.прясно мляко, 200 гр. шоколад (или шоколадов чипс), 2 пръчки канела, 4 ч.л. мед, 2 ч.л. кафява захар, 2 ч.л. течна ванилия, 5 с.л. ром, бита сметана

Приготвяне: Сложете млякото в тенджерка и оставете да се сгорещи, но не и да завира. Добавете начупения на малки парченца шоколад. Добавете канелата, меда и захарта и бъркайте до пълното разтопяване на шоколада. Добавете ванилията и постепенно добавете рома. Опитайте и по желание добавете още ром. Извадете пръчките канела и сервирайте горещия шоколад с бита сметана

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай