Софийска вода стартира стипендиантска програма в УАСГ

Софийска вода стартира стипендиантска програма в УАСГ | StandartNews.com

„Софийска вода" АД, част от международния лидер във ВиК услугите, енергетиката и в преработката на отпадъци „Веолия", обяви старт на стипендиантска програма за учебната 2014 – 2015 г.

Основната идея на програмата е да даде шанс и насърчи бъдещи специалисти в областта на инженерните науки и ВиК да стартират своето кариерно развитие като осъществят на практика една своя добра идея.

„Използвам случая да поздравя преподавателите и всички випускници във връзка с 65-годишнината на Хидротехническия факултет на УАСГ", заяви изпълнителният директор на „Софийска вода" АД Бруно Рош по време на конференция посветена на юбилея на институцията.

„Софийска вода", като част от световната група „Веолия", подкрепя и насърчава способни и амбициозни млади хора като инвестира в тяхното бъдеще. Вече повече от 13 години компанията инициира и участва в различни проекти, които развиват потенциала и желанието на младежи да се развиват професионално. Най-мащабна от тях е стажантската програма „Предизвикай бъдещето", която всяка година привлича средно над 800 кандидати за участие, 30 от тях стават част от екипа на компанията през летните месеци и десетина се присъединяват трайно към екипа ни. „Школата" „Софийска вода" създава едни от най-успешните професионалисти във ВиК сектора. Това е част от корпоративната социална отговорност на компанията. Водени от това, решихме да учредим ежегодна стипендия „Веолия", на името на лидера в областта на осигуряването на ВиК услуги по света", подчерта Рош.

Право да кандидатстват за стипендия има всеки студент или екип от студенти, редовно обучение в УАСГ, завършили трети курс на обучение и мотивирани да осъществят своя първи голям проект. Всеки кандидат или екип ще трябва да представи своя идея за развитие и изпълнение на конкретен проект в областта на пречистване на питейни и отпадъчни води, водоснабдяване и отвеждане, хидравлично моделиране или друг аспект от дейността на "Софийска вода" АД, който би подобрил ефективността на работата на компанията в съответната сфера. Одобрените стипендианти ще имат възможността да работят и реализират проектите си - в рамките на 2015г. под менторството на специалист от „Софийска вода" АД.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай