Софиянци гратис в паркингите на метрото

Софиянци гратис в паркингите на метрото | StandartNews.com

София. Една година безплатно ползване на буферните паркинги по линиите на метрото обмисля да въведе Столична община. Това е едно от предложенията да се засили интересът на хората да оставят там колите си и да отиват в центъра с градския транспорт. Кметът на София Йорданка Фандъкова е възложила на специалистите да направят разчети какви още механизми може да се приложат. Друг вариант е да се предлага абонаментна карта, която да комбинира ползване на метро и паркинг. Столичният "Метрополитен" е правил разчети месечната й цена да е 84 лв.

Към някои от паркингите има интерес да се ползват само през нощта с отделна тарифа. До две седмици конкретните предложения ще бъдат представени в транспортната комисия на Столичната община, заяви зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.

Фандъкова откри днес третия поред подземен паркинг в столицата по линията на метрото. Той се намира до метростанция "Джеймс Баучер", откъм ул. "Майор Томпсън" и ще заработи в началото на декември. Там едновременно 620 шофьори могат да оставят возилата си в конструкцията на три подземни нива. Така общо местата в буферните паркинги стават 2380 - на "Цариградско шосе" са 1280, а на "Ломско шосе" - 480.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай