Служители от "Напоителни системи" се готвят за нов протест

Служители от "Напоителни системи" се готвят за нов протест | StandartNews.com

София. Работещи в "Напоителни системи" ще излязат отново на протест, ако до края на седмицата не получат дължимите им заплати. Това съобщиха от пресцентъра на КНСБ и уточниха, че демонстрациите, които се предвиждат, ще бъдат пред Министерски съвет или Министерство на финансите в столицата.

Стандарт Нюз припомня, че миналата седмица работници на държавното дружество направиха поредната демонстрация заедно с КНСБ, за да поискат правителството да вземе мерки по техните проблеми, най-вече заплатите, които някои не са взима от 9 месеца. Тогава министърът на земеделието Димитър Греков даде дума, че хората ще получат парите си до една седмица.

Вече втора седмица продължава гладната стачка на Петър Стоянов, който е работник и член на КНСБ от „Напоителни системи" – клон „Среден Дунав" в Плевен.По-късно Цветан Нинов от същия клон на дружеството се присъедини към протестното гладуване.

Във вторник служителите на „Напоителни системи" в Пазарджик ще протестират по време на обедната си почивка пред сградата на дружеството. Този петък пък е предвидена протестна акция на служители от Плевен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай