Слънцезащитен крем, лосион или масло за слънчев тен според типа кожа

При избора им от важно значение е и SPF фактора

Слънцезащитен крем, лосион или масло за слънчев тен според типа кожа | StandartNews.com
  • Всеки от нас жадува за летен загар не само на тялото, но и на лицето, който да издържи дълго. Подарете си не само хубав, но особено здравословен тен.

Основният символ на лятото е слънцето. Може да ни стопли приятно, но може и да изгори нежелано кожата. Как лесно да предотвратите това? Като използвате подходящ слънцезащитен крем за вашата кожа.

Не знаете откъде да започнете при избора му? Купуването на слънцезащитен крем за вашата кожа може да бъде по-изгодно, ако се възползвате от текущи в Нотино промоции.

Какво ги прави различни?

Основната разлика между слънцезащитния крем, мляко и лосион е тяхната консистенция. Те обаче имат обща цел - да осигурят защита срещу ултравиолетовите лъчи на слънчевата светлина.

1. Лосионът за слънчев тен се разнася лесно и бързо се абсорбира. Отминаха дните, когато имаше мазна кожа. Ето защо изобщо не трябва да се тревожите за него. Предимството му е, че с него най-добре можете да познаете колко продукт още трябва да нанесете.

2. Слънцезащитният крем е с по-плътна текстура и можете да го намерите по рафтовете на магазините във варианти за различни типове кожа.

3. Слънцезащитното масло със своята прозрачна текстура се разнася лесно, оставяйки подхранена и мека кожа.

 

Обърнете внимание на защитния фактор

Когато избирате слънцезащитен крем, спазвайте фактора SPF, т.е. слънцезащитен фактор. Това ще ви помогне да определите колко пъти слънцезащитният крем ще увеличи времето за естествена защита на кожата. Кожата ви ще остане млада, свежа, но най-важното здрава.

"Филтрите са страхотни, но грижата за кожата е по-добра." - Рене Руло

И кой е подходящ за вашата кожа?

- Суха кожа - тъй като й липсва себум, има нужда от хидратация. Най-много ще й помогнат слънцезащитните лосиони, масла или кремове с висок хидратиращ ефект.

- Мазна кожа – притежава повишена секреция на себум, така че се нуждае от матиране. В идеалния случай посегнете към кремообразен гел.

- Чувствителна кожа - е много податлива на дразнене от слънцето. Има по-слаба естествена защита. Изберете продукти, предназначени за чувствителна кожа без дразнители.

- Нормална кожа - тя ви дължи красота, ако изберете слънцезащитен крем според сезона. По-плътен крем през зимата, по-лек овлажнител през лятото.

- Комбинирана кожа - характеризира се с комбинация от мазна и суха или мазна и нормална кожа. Пазарът на слънцезащитни продукти предлага грижа под формата на непрозрачни кремове.

- Алергична кожа - изисква специални грижи под формата на дермокозметика за тен, която се предлага в аптеките. Те са хипоалергенни и ефектите им са потвърдени от различни клинични проучвания.

Можете да използвате от код за отстъпка Парфимо за дермокозметични продукти. Грижете се старателно и здраво за кожата си през лятото.

 

Нашите съвети за слънчеви дни:

- Използвайте слънцезащитен крем всеки ден.

- Изберете SPF продукти с коефициент 30 и 50.

- Не пестете слънцезащитен крем. Достатъчно количество от около 2 мг/см2 кожа. Под формата на спрей трябва да нанесете до 12 впръсквания на едната ръка - от рамото до пръстите на краката. По-ниско количество ще намали ефективността на слънцезащитния крем.

- Не забравяйте да намажете всички открити части на тялото. Нос, уши, шия и други. Долната част на краката и горната част на ръцете не са изключение.

- След всяко къпане и подсушаване с кърпа, нанасяйте слънцезащитен крем отново и на всеки два часа след нанасяне.

- Не стойте на слънце от 11:00 до 15:00 часа. Много хора смятат, че водата предпазва от слънцето. Обаче обратното е вярно.

Ако имате нужда от съвет относно избора на подходящ слънцезащитен крем, не се колебайте да се свържете с вашия фармацевт. Насладете се на красив и здравословен тен през цялата година!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай