След аутопсията - Вероника убита, но не изнасилена

След аутопсията - Вероника убита, но не изнасилена  | StandartNews.com

Стана ясна причината за смъртта на 23-годишната Вероника Здравкова - множество удари по предната и задната част на главата, с предмет подобен на брадва. Това е било установено по време на извършената аутопсия, информира Velikotarnovoutre.

Тялото на 23-годишна студентка изплува от Янтра навръх националния празник. Следите на момичето се загубиха на 28 февруари във Велико Търново. Вероника свършила работа и бързала да пие кафе с приятели. Прокуратурата във Велико Търново вече образува разследване за умишлено убийство срещу неизвестен извършител.

Аутопсията показва, че в следствие на ударите Вероника е получила фрактура на челюстта.

Патолозите обаче са категорични, че върху нея не е упражнено сексуално насилие, каквато версия имаше първоначално.

Все още няма информация за часа на убийството, но близки на момичето предполагат, че тялото й е захвърлено на 2 срещу 3 март, след като мястото бе прецизно обходено от униформените, полицейски кучета и водолази, предния ден.

Разследващите работят по основна версия - грабеж. Източници на Velikotarnovoutre разкриват, че на 28.02., Вероника е получила месечната си работна заплата и в себе си е имала изтеглени пари в наличност. Когато трупът й бе намерен обаче полицията е установила липса на документи, пари и телефон.

Бившият дългогодишен приятел на Вероника е бил първият основен заподозрян за убийството на момичето. Той е бил задържан и разпитван през цялото време, но вече е освободен.

Трагичният инцидент шокира гражданите на Велико Търново, които тази вечер се очаква да излязат на протест. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай