Сладкишът, който ще гали небцето ви

Необходими продукти и начин на приготвяне

Сладкишът, който ще гали небцето ви | StandartNews.com

 

По всяко едно време от годината сладкишите се тачат от малки и големи. Особено ако е нещо класическо и минало вкусното изпитание през годините. Ето и една идея за сладкото изкушение- Чийзкейк хапки с шоколадова глазура

Необходими продукти:

За блата:

300 г какаови бисквити

150 г масло

30 г пудра захар

За крема:

450 г крема сирене

120 г пудра захар

400 г натурален шоколад

2 банана

1 ч.л. ванилов екстракт

Начин на приготвяне:

За блата смелете бисквитите на фини трохи. Сложете ги в купа и прибавете разтопеното масло и пудрата захар. Разбъркайте много добре и прехвърлете в правоъгълна форма с подвижно дъно, покрита с хартия за печене или домакинско фолио с размер 26 на 26 см. Разпределете добре и притиснете хубаво с ръка. Приберете блата в хладилника за около 30 минути.

За крема в купа начупете бананите, прибавете ваниловия екстракт и пудрата захар и пасирайте до гладък крем. След това прибавете крема сиренето и с миксер разбийте до хомогенност. Разпределете сместа върху бисквитения блат, покрийте с домакинско фолио и замразете във фризера за поне час и половина. През това време разтопете шоколада на водна баня и оставете леко да се охлади. Извадете чийзкейка от фризера и го нарежете на хапки. Залейте с шоколада изцяло или частично, гарнирайте по ваше желание и приберете в хладилника за час.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай