Скараха се! Ето я естрадната ни легенда с най-мизерната пенсия

Разправиите между творците и артистите вече са налице

Скараха се! Ето я естрадната ни легенда с най-мизерната пенсия | StandartNews.com

Бомбата със закъснител, свързана с пенсиите на естрадните ни изпълнители, вече е заредена.

"Уместно е на творци като нас да се даде пожизнена пенсия.

Това каза пред "България Днес" единият от братя Аргирови - Благовест. Както е известно, ГЕРБ предложи на над 100 музиканти у нас да бъдат отпуснати пожизнени пенсии.

Те са разделени в две групи. Първият списък е от 107 имена, които ще получават по 500 лв. на месец. Във втория са 26 души с по 350 лв.

"Документите ми за пенсия бяха загубени при пожар и те не могат да докажат стажа ми", каза още Благовест. Единият от емблематичното дуо се надява предложението да бъде прието, защото доста от попадналите в списъка са в същата ситуация като него. И добре, че имат участия, за да изкарат месеца без проблеми.

Иконата Христо Кидиков пък не вярва той и колегите му да получат пенсия. Не че не заслужават, а просто защото вече се чувства доста излъган от управниците.

"Ощетен съм яко, защото всички културни дейци си плащахме осигуровките редовно, а накрая излезе друго", подчерта Кидиков.

Изпълнителят, който цъка "Вефа", получава най-малката пенсия у нас.

"Лъганият човек много не вярва на обещания", смее се Кидиков. И добавя: "Преди време даваха пенсии за носителите на "Златен Орфей". Аз съм два пъти лауреат, но не получих пенсия. Станала е някаква грешка, струва ми се, но това все пак можеше да се поправи."

Предложението за особени заслуги към българската държава и нацията е в размер на 500 лв. месечно на заслужили изпълнители като Стефка Берова, Йордан Марчинков, Богдана Иванова Карадочева, Мустафа Чаушев, Маргарита Хранова, Христо Кидиков, Панайот Панайотов и много други.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай