Скандалът се разраства! Ще отнемат ли Оскара на Уил Смит

Филмовата академия осъжда насилието

Скандалът се разраства! Ще отнемат ли Оскара на Уил Смит | StandartNews.com

Вълна от неодобрение към Уил Смит заля социалните мрежу, след като актьорът нахлу на сцената на наградите “Оскар” и удари шамар на водещия Крис Рок.

Появиха се и призиви към Американската филмова академия да бъде отнет Оскарът за „Най-добър актьор”, който Уил Смит полуи минути след като зашлеви водещия, съобщи „Дейли мейл”.

ВИЖ ОЩЕ: Режисиран ли беше шамарът на Уил Смит (Видео)

Самата Академия, в своя правилник на поведение, осъжда остро всякаква проява на насилие, припомня изданието. Въпросният правилник беше въведен през 2017 г. по време на движението Me Too, припомня bg-voice.com.

След края на церемонията от Академията написаха в Туитър, че не одобряват насилието под каквато и да е форма, но не споменаха за отнемане на статуетката.

Куриозното е, че тя бе връчена на Смит минути след инцидента с шамара, като първоначално част от зрителите помислиха, че той е част от сценария. Последвалата размяна на реплики между актьора и водещия обаче показа, че нещата са сериозни.

По време на прекъсването за реклами Дензъл Уошингтън, който е близък приятел на Смит, беше видян да прегръща и утешава звездата. 15 минути по-късно актьорът излезе на сцeната, за да получи най-голямото признание в кариерата си, но бе видимо разтърсен. Със сълзи на очи той се извини на Академията и на колегите си.

Това обаче едва ли ще е достатъчно, за да спрат призивите за отнемане на отличието му, коментира „Дейли мейл”.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай