Скандал! Проф. Рачев атакува Натали Трифонова

Какво каза климатологът

Скандал! Проф. Рачев атакува Натали Трифонова | StandartNews.com

Получи се конфликт в ефира, свързан с прогнозата за времето.

"Натали каза, че щяло да има захлаждане. Ама това захлаждане е на фона на тези 20 градуса преди дни. Не са нормални температурите", каза професор Рачев.

Антициклон се установява над България и над по-голяма част на Европа и той носи облачно време, с малко слънце, но с двуцифрени максимални температури. Това сочи прогнозата на климатолога проф. Георги Рачев за следващите дни по БТВ. 

До неделя ще бъде по този начин, след което ни очаква едно леко затопляне поне засега, уточни климатологът.

По думите му тази зима също ще е с температури над нормалните за сезона. Тя силно конкурира миналата, която пък е втората най-топла, откакто се водят метеорологични наблюдения (най-топла е зимата през 2006/2007 г.), допълни проф. Рачев. 

Вчера в Ивайловград бяха отбелязани значителни валежи от 195 литра на квадратен метър – три пъти месечната норма в рамките на един ден, отбеляза климатологът.

До неделя не се очакват съществени валежи, прогнозира още проф. Рачев.

И тази зима започна да се конкурира с миналата, която е втора по топлина, откакто се правят метеорологични измервания. Дотук сме около 7 градуса над нормата. Ще има захлаждане, но на фона на онези 20 градуса, които наблюдавахме преди няколко дни. Февруари ще е по-топъл. Това каза климатологът проф. Георги Рачев в bTV.

В момента имаме едно антициклонно време, което е и причината да е полуоблачно, но топло. Сутрините няма да бъдат много студени - до неделя ни очакват температури от около 0 до -1 градуса.

Между 10 и 12 градуса ще са максималните температури в София до края на седмицата.

На Боровец също се очаква да е по-топло  като температурите ще достигнат между 7 и 8 градуса в четвъртък и петък.

Топло е и на морето, там ще намалее вятърът. Не се забелязват съществени валежи поне до неделя, посочи проф. Рачев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стоян
преди 2 месеца

Чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри секса ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя:---- https://do.my/biox

Откажи