Сириец и пакистанец спипани на влизане в страната ни

Сириец и пакистанец спипани на влизане в страната ни | StandartNews.com

Сириец и пакистанец се отърваха с условни присъди и глоби за незаконно преминаване на държавната ни граница с Гърция. Двамата сключиха споразумение с прокуратурата в Петрич, които бяха одобрени от съда.

Обвиняемият Имран Ахмед от Пакистан се призна за виновен, че на 14 март тази година в района на железопътната линия край ГКПП – Кулата – Промахон е влязъл през границата на страната ни от Гърция. За престъплението ме у наложено наказание "Лишаване от свобода" за срок от 6 месеца и „Глоба" в размер на 200 лева.

Присъдата за затвор обаче е условна и е с 3-годишен изпитателен срок. Разноските по делото в размер на 198.10 лева ще бъдат заплатени от обвиняемия по сметка на Регионална дирекция „Гранична полиция" - Смолян.

35-годишният сирийски гражданин Айман Кашкоуш също се призна за виновен, че на първи април тази година е преминал нелегално граничната бразда от южната ни съседка и се озовал в землището на петричко село. Наложени са му наказания от 6 месеца затвор с 3 години изпитателен срок и глоба от 100 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай