Синьо мънисто и червен конец пазят от уроки

Синьо мънисто и червен конец пазят от уроки | StandartNews.com

Най-уязвими са малчуганите, защото аурата им е още крехка

Кмет наръси магистрала със захар, за да прогони зла прокоба. Кои обаче са другите бабини рецепти срещу "лоши очи"? "Стандарт" издири най-интересните. Оказа се, че най-уязвими на уроки са хлапетата, защото аурата им е все още слаба. От лошите енергии обаче не са застраховани и възрастните. Ето няколко ритуала, с които може да предпазите себе си и близките си.

Може би най-разпространен за защита от уроки е ритуалът с връзването на червен конец на лявата ръка. Защитният акт обаче трябва да се направи от майката на този, когото желаем да избавим от уроки. Ако това няма как да се случи, може да позволите и на друг човек да ви завърже червения конец. Но само ако сте твърдо убедени, че не ви мисли лошото и му имате пълно доверие. Ако след поставянето конецът се скъса, се смята, че сте урочасани и затова той е поел лошата енергия от вас. Друг начин да се предпазите от "лоши" очи с червен конец е да използвате безопасна игла, на която да го прикачите. Този вариант е по-добър, ако не желаете конецът да се вижда, тъй като може да го закачите от вътрешната страна на дрехите си. Макар да е скрит от "лошите" очи, той ще ви пази от тях.
Малко нехигиеничен, но пък изпитан бабин метод срещу уроки е

да натъркате челото си с урина

Друг вариант е да носите винаги със себе си малка кесийка, в която сте сложили скилидка чесън. Ако ви се струва, че вече сте урочасани, може да приложите следната тактика - първо се измива челото, после дръжката и прагът на външната врата на дома и накрая водата се излива. Паленето на клечки също помага на хваналите "лоши" очи. Според този ритуал над една непълна чаша с вода се запалват последователно 5 клечки, които се гасят във водата. Със запалването на всяка се правят кръстчета по стените на чашката и се загасят, след което челото на урочасания се измива. Добре е той да отпие от същата тази вода, като не е нужно да гасите клечките в нея. Ефикасен при уроки е и методът с измиването със светена вода.
Свещите също пазят от уроки. Запалете една и с нея направете три пъти движения, като

описвате Христовия кръст във всеки ъгъл

на стаята, в която е бил лошият гост. След което повторете ритуала и на входната си врата. Има и друг метод - запалете свещ и седнете пред нея. Огънят е известен от древността като едно от най-мощните средства за пречистване от лоша енергия или уроки. Когато сядате пред свещта, трябва да сте напълно спокойни и емоционално изчистени. Погледът ви да е само в пламъка. Сложете в него някакво сухо клонче, което е антипод на човека, който ви е предал негативната енергия. След това трябва да постоите, докато напълно изгори клончето.
Ментата също помага против уроки. За целта сварете чай от мента. Разредете отварата в 6 или 7 л вода и избършете пода на стаята, в която е бил лошият гост, като най-старателно избършете антрето на дома ви.
Може да се освободите от уроки и като затворите очи и с много бавни въртеливи движения по часовниковата стрелка направите 21 пълни кръга. На всеки кръг докосвайте челото си. След като свършите с тях, трябва да изречете следното: "Освободих се от уроки. Напълно се освободих от уроки. Завинаги се освободих от уроки!".

Водата е пречистващата сила на света

Ако сте почувствали, че сте урочасани, веднага вземете душ, който да отмие в преносен смисъл лошата енергия, той трябва да е студен.
Друго, което можете да направите, е да намокрите някаква кърпа, да я усучете и да я прекарате през входната врата три пъти в полукръгове. Много популярен метод са и сините мъниста. На конец се нанизва едно синьо мънисто. Духва се върху му 41 пъти, като се изрича името на човека, когото този амулет ще пази от уроки. След това на конеца се нанизват още 40 мъниста, като на всяко се духва и се казва "Да пази Господ!". 40-те мъниста трябва да са еднакви по големина, но по-малки от първото. Нанизаните на конеца 41 мъниста се подреждат в триъгълника и се пришиват върху парче плат. Преди това платът трябва да се нагъне седем пъти и да се тропоса, като при тропосването на всеки пласт се изрича името на предпазвания и "Пази го, Господи!". След зашиването на мънистата върху плата по гореописания начин в средата на триъгълника се пришиват, долепени едно до друго, още три сини мъниста. След вечерня три пъти се чете молитва върху мънистата и накрая муската се заковава над вратата на спалнята с три малки гвоздейчета. Заковаването на муската трябва да стане в петъчен ден по време на вечерната молитва. Така се запазва от всякакъв вид уроки онзи, който минава под муската. Ако предварително знаете, че

ви предстои среща с неприятен човек

можете да предприемете мерки за самозащита. За целта е необходимо да седнете със събрани крака и ръце, след което мислено да създадете около себе си защитна непробиваема обвивка за отрицателни влияния. Много е важно да сте спокойни и да вярвате в силите си.

Ако искате още по-бързо да свалите негативното влияние от себе си, можете да използвате и някои от следните изпитани методи: Над зоната, където усещате болка, направете следното: три кръгови движения по часовниковата стрелка, след което изтръскайте ръцете. Друго упражнение е да прекарате възглавничките на големите пръсти по връхчетата на останалите пръсти, като започнете от малкия пръст. Изпитано средство е също да поставите на челото си за няколко минути три медни монети.

Опитайте се да се отпуснете и да мислите за приятни неща. Направете масаж на пръстите си и няколко упражнения за дишане. Друг препоръчван метод е да седнете удобно в посока север-юг, като лицето ви гледа на север. Лявата ръка се насочва напред с длан надолу, а дясната се поставя върху междувеждието. Дясната ръка се върти плавно по посока на часовниковата стрелка и се повтаря 7 пъти : "Да изчезнат уроките ми! Да се изчисти аурата ми! Да се разсее лошата енергия!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай