Синът на Стан: Тате, ти знаеш ли как играят "Вила"

Синът на Стан: Тате, ти знаеш ли как играят "Вила" | StandartNews.com

Тате, а ти гледал ли си как играе "Астън Вила" този сезон. Това е казал малкият син на Стилиян Петров - 9-годишният Кристиян, когато баща му е съобщил новината, че иска отново да играе футбол на професионално ниво. "Четях книга и му казах какво ще обявя", разказа Стан.

"Той отговори: "Татко, за кой отбор ще играеш?" Казах му: "Бих искал да ритам отново за "Вила". Той се обърна към мен и отсече: "Виждал ли си как играят напоследък? Наистина виждал ли си?" Уточних го с него. Обясних му, че отборът преминава през труден период. Но най-важното е как ще отвърнат и ще се прегрупират. Допълни, че следващата година "Вила" ще са много добри и ще се завърнат във Висшата лига. Той отново ме притисна: "Ще съм щастлив, но можем ли да го обещаеш?" Трябва да го направя, а това е голямо обещание. Не обичам да нарушавам думата си", заяви Стилиян.

В същото време добрият приятел на Петров и бивш футболист на "Левски" Христо Йовов призна, че има пръст в надъхването на Стенли да влезе във форма. "Бях запознат с начина на трениране на Стилиян през последния месец. Комуникираме доста често и се шегуваме помежду си. Казах му, че няма шанс да се завърне, тъй като е много дебел", заяви зам.-кметът на Своге пред Канал 3. "Извън кръга на шегата, искам да го поздравя. Той е доста трезвомислещ човек. Направил си е сметка, че е готов. Познавам го над 20 години и със сигурен, че той е едно чудо на природата. Пожелавам му успех в битката на "Астън Вила" да се завърне във Висшата лига след един сезон", добави той.

Искат на екипите символ срещу рака

Феновете на "Астън Вила" поискаха от следващия сезон на фланелките да се появи един от символите за борбата против рака. Причината - евентуалното завръщане в игра на Стилиян Петров.
Иначе в социалните мрежи продължава вълни от поздравления и положителни коментари за решението на българина. "Не ми омръзва да чета тази новина", "Успех, с теб сме Стилиян" и "Чакаме те на терена", са най-често срещаните коментари.

Той е по-силен отпреди

Грег ЕВЪНС, "БИРМИНГАМ МЕЙЛ"

След като Стилиян Петров обяви намерението си да се върне в професионалния футбол, със сигурност ще има съмнения дали ще се справи. Но за тези, които го смятат за изсилване, нека припомним през какво премина 35-годишният българин. Той вече спечели сериозната битка с левкемията. Това завръщане ще затъмни досегашните му постижения във футбола, макар и то все още да е вероятност, основана на скорошното му възстановяване. 18 месеца Петров спотаяваше амбициите и едва сега се е почувствал достатъчно уверен, за да обяви официално планове си.
Със свежо изражение, в добра спортна форма и с достатъчно адреналин Петров изглежда готов за предложения от всички отбори, които проявят интерес към него. Естествено, неговият приоритет е "Астън Вила". Той е наясно, че

има недовършена работа

в този клуб, в който принудително прекрати състезателната си кариера през 2013 г. - година, след като му беше поставена диагнозата. Но ако предсезонната подготовка на "Бодимур Хийт" не потръгне по план, Петров ще преразгледа следващата си стъпка.
Сензационното завръщане е обмисляно дълго време и изглежда невероятно, че успя да го запази в тайна. Той се е консултирал с близките си приятели и ги е попитал за честно им мнение, като същевременно в продължение на месеци се е вслушвал в препоръките на фитнес-инструкторите и спортните медици. Бавно, но сигурно Петров се придвижи от минифутбола с 5 човека, до този с 11, а след това се включи в Неделната лига (в долните аматьорски дивизии, б.р.). В последно време

играеше наравно с юношите

на "Вила" до 21 г. Кой би посмял да твърди, че някогашния неизменен и вдъхновяващ лидер на "Вила" не би могъл да се върне на мястото, на което смята, че принадлежи?
Разбира се, Висшата лига и Чемпиъншип може да се окажат висока топка за него след 4-те години отсъствие от футбола, но нека си спомним, че Петров никога не е разчитал на скоростта в играта си. И със сигурност като халф няма да снове от едната врата до другата. Така или иначе енергията няма да е проблем - тя се постига с подходящи тренировките. И всеки професионален футболист ще ви каже, че тя не се губи. За сметка на това след тежкото изпитание психиката на Петров е станала още по-силна. Следващите месеци са решаващи за някогашната звезда в Премиършип и той ще се нуждае от малко късмет. Ако някой го заслужава - това е той.
Късмет, Стан!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай