Симеон и Маргарита на юбилея на шведския крал

Симеон и Маргарита на юбилея на шведския крал | StandartNews.com

Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита бяха сред официалните гости на тържественото за отбелязване на 70-ия юбилей на шведския крал Карл XVI Густав в Стокхолм. Те бяха поканени да присъстват на всички събития, с които бе отпразнувана височайшата годишнина, съобщиха от пресофиса на Сакскобургготски.

Между краля на Швеция и Симеон Втори, освен роднинската връзка - майката на краля, принцеса Сивила, е била Сакскобургготска, съществува и дългогодишно приятелство. Ето защо Техни величества, по изрична покана на шведското кралско семейство, отседнаха в Двореца по време на тяхното пребиваване в Стокхолм. Когато през 1986-а крал Карл XVI Густав навършва 40 години, отново е било организирано подобно честване, на което Симеон и Маргарита също са били поканени. Тогава те пътуват в самолета на крал Хуан Карлос I, бащата на сегашния испански монарх.


Сега, в навечерието на годишнината, се състоя концерт в залата на Музея на Севера в шведската столица. На следващия ден тържествата започнаха с молебен за здравето на краля в църквата на Двореца и военен парад. След това кметицата на Стокхолм даде официален обяд в чест на рожденика в концертната зала, в която се връчва известната Нобелова награда. Вечерта в двореца бе тържествената вечеря за 500 души. Сред присъстващите бяха представители на повечето кралски семейства от цял свят, както и правителствени членове от различни страни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай