Сигнал за бомба опразни Съдебната палата

Очаква се днес там да е разпитът на Найденов

Сигнал за бомба опразни Съдебната палата  | StandartNews.com

София. Подаден е сигнал за две взривни устройства в сградата на Съдебната палата в София. По данни на МВР сигналът е подаден от мъжки глас в 8,45 часа тази сутрин на тел. 112. Aнонимният се е обадил от апарат на "Булфон".

Сградата на Съдебната палата бе евакуирана около 09.30 часа. Там течеше проверка от екип на СДОТО. Ограничен бе достъпът на граждани и служители.

След кратката проверка работата на служителите в Съдебната палата бе възобновена, а сградата отворена за граждани.

След като вчера бе разпитан бившият премиер Бойко Борисов, днес се очаква там да бъде бившият земеделски министър Мирослав Найденов. Той също ще бъде на разпит във връзка с нерегламентираното подслушване и скандалния запис на разговор между него, бившия градския прокурор Николай Кокинов и Бойко Борисов.

Не ясно дали анонимната бомбена заплаха има връзка с разпита на Мирослав Найденов.

„Разговаряхме как да се установи тази престъпна група, която незаконно подслушва домовете на хората". Това обясни във вторник, след близо 2 часа разпит Бойко Борисов.

Днес в Софийски градски съд (част от Съдебната палата) трябваше да се проведе заседание по делото срещу задържания полицай Йордан Костов. Той е обвиняем за склоняване и приемане на подкуп. Униформеният бе арестуван в началото на 2010 година. Тогава бе проведена съвместна операция на „Вътрешна сигурност" и ГДБОП заради подозрения, че Костов има връзка с „Наглите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай