Шведски учен предлага да ядем човешко месо

Яденето на трупно месо можело да реши проблема с изхранването на човечеството

Шведски учен предлага да ядем човешко месо | StandartNews.com

Професорът от Стокхолмския икономически университет Магнус Содерлунд се изказа в полза на диета, приготвена от човешка плът, пише Ню Йорк Пост, позовавайки се на речта на специалиста пред научен симпозиум в шведската столица.

Според него яденето на човешко месо, получено от трупове, би могло да помогне за спасяването на човечеството, ако световната общност се обърне към тази идея.

Аргументът на Содерлунд за канибализма станал основна тема по време на дискусията: „Можете ли да си представите как се яде човешка плът?“ "Консервативното" табу срещу канибализма, казва той, може да се промени с времето, ако хората опитат това ново ястие.

По-конкретно на събитието беше обсъден въпросът дали канибализмът е решение на проблема с устойчивото изхранване в бъдещето.

Попитан по време на интервю след разговора дали е готов лично да опита човешка плът, Содерлунд каза, че е отворен за тази идея.

"Чувствам известна нерешителност, но не съм прекалено консервативен. Бих бил готов поне да го опитам", каза той.

Ученият предложи и като алтернатива „по-реални“ варианти, като хранене чрез домашни любимци и насекоми.

Отбелязва се, че потенциалната опасност от канибализъм за здравето може да попречи на въвеждането на идеите на професора. Например до 60-те години на миналия век местните жители на Папуа Нова Гвинея практикуват хранене с плът на мъртви хора. Тази практика доведе до епидемия от болестта куру, известна още като „смееща се смърт“.

Заболяването се причинява от инфекциозен агент - протеин, открит в засегнатата тъкан на човешкия мозък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай