Ще има наказания заради почистването на пътищата

Ще има наказания заради почистването на пътищата | StandartNews.com

Заради проблеми при зимното почистване ще има наказания, както на фирми, така и на наши служители. Това съобщи в сутрешният блок на Нова тв председателят на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров.

„В столицата вече е понижен ръководителят на районната пътна служба „Сливница" заради недостатъчен контрол върху пътната фирма, почистваща пътя към „Калотина". Наказания ще има и във Враца", обясни той.

Няма как третокласните пътища да се почистят изцяло, обясни той. „Имаше искания третокласни пътища в област Силистра и Разград да са изчистени „до черно", при положение, че по тях минават по две коли. Път да стане „на черно" изисква много усилия и много средства", каза още Лазаров.

Цената на винетката догодина няма да стане 150 лв., но съм „за" повишаването на цените на винетните стикери, защото пътната ни мрежа се нуждае от ремонти, обясни представителят на АПИ.  „Това беше реалната цена според анализа, който се направи. Че няма да стане от следващата година, със сигурност няма да стане. Не се кълна, но съм за повишаване на цените на винетните стикери, защото пътната ни мрежа се нуждае от ремонти", добави Лазаров. 

Вижте повече от видеото на Нова тв:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай