Шок! Нови ценови върхове след смъртта на Елизабет II

Какво поскъпна във Великобритания

Шок! Нови ценови върхове след смъртта на Елизабет II | StandartNews.com

Цените на коргитата – породата кучета, любими на покойната кралица Елизабет II, са се удвоили. Те са достигнали нови върхове след погребението на монарха, съобщи най-големият пазар за домашни любимци в Обединеното кралство.

От "Pets4Homes" заявиха, че в момента има "над десет пъти повече търсене за корги в сравнение с този момент миналата седмица", предаде АФП. Едно от малките кучета за първи път се продава за над 2 500 паунда. Това дори надминава цените, достигнати по време на пандемията.

Коргитата на кралицата са били най-верните от всички служители на монарха. Кралицата спря да развъжда кучетата си през 90-те си години, за да не ги остави сами след смъртта си.

Въпреки това,  тя все още имаше две "доргита" - кръстоска на дакел и корги, за да ѝ правят компания през последните години.

"Кралицата беше световноизвестен любител на кучетата и наистина символизираше любовта и привързаността, която нашата нация изпитва към своите кучета", казва Марк Бийзли, изпълнителен директор на "Кенъл клуб", предаде БГНЕС.

Кралицата толкова много обичала своите коргита, че лично се грижела за ежедневното им хранене. Това се казва в книгата "Pets by Royal Appointment" на автора Брайън Хоуи, посветена на британските кралски домашни любимци от XVI в. насам.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай