Шофьорът убиец Емил останал сирак на 7 г.

Шофьорът убиец Емил останал сирак на 7 г. | StandartNews.com

Погребения цял следобед в Яхиново, изпратиха децата в бели ковчези

Повече няма да близна алкохол, зарича се оцелелият по чудо Светльо

Помръкналото от скръб дупнишко село Яхиново вчера се прости с жертвите на зверската катастрофа, отнела живота на четири местни момчета. Те бяха изпратени по последния им път в бели ковчези и с много скръб, ридания и сълзи. Погребенията се редяха едно след друго след 14 часа. Последен беше Мариан, за да може близките му, които работят в чужбина, да успеят да дойдат за тъжната церемония.
За цялата община Дупница денят беше траурен, а за самото село Яхиново ще потъне в черно за 3 дни. Неописуемата трагедия се разигра в неделя следобед, когато абитуриентът Емил Скоклев, който е с 2 месеца стаж зад волана, уби с голфа си четирима и загина след зверски удар в електрически стълб. От жестокия сблъсък починаха 14-годишният Илиан Гущеров, деветокласник в гимназията по облекло в Дупница, по-големият само с година Ивайло Йотов, ученик в същото училище, студентът в УНСС Мариян Джамбазов, завършил Механотехникума в Дупница, и началната учителка от Кюстендил Елза Георгиева на 40 г.

Шофьорът убиец Емил Скоклев е сирак от първолак. Бащата на 18-годишното момче, което след дни трябваше да е абитуриент, починал от изгаряния в Италия през 2004 г., където бил на гурбет. Майката сама се грижела за децата си и гледала да им угажда. С пари от заем стягала Емил за абитуриентската. Фамилията се канела да събере гости за преди бала му, но вместо това хората дойдоха да го изпратят по последния му път. Като веселяк и добър приятел ще бъде запомнен от съучениците си Емил. Те решили тъкмо заради този негов нрав да отидат на бала, въпреки че като разбрала за смъртта му, класната му припаднала. Емо

купил голфа ковчег, трепейки се на два строежа

На семейството помагал дядото, който е общ работник към архиерейското наместничество в Дупница. "Беше си събрал 800 лева, дядо му му даде 500 лв. Имаше още 300 лв. от работата. Ходил е с дни в София да си търси кола", разказа майката на Емил пред Нова тв. Синът й пазел колата като очите си, затова тя не вярва, че е карал бясно пиян във фаталния ден. Според близките на Емил сега, за по-лесно, всички да прехвърлят вината на младежа, понеже е починал.
Свидетели обаче твърдят, че момчетата са пили преди трагедията. Според едни - в заведение в съседното село Червен брег. Кадри от купона качили във Фейсбук 4 часа преди инцидента, пише пък в. "Вяра". Вече се разбра, че в катастрофиралата кола били открити празни бутилки от алкохол. Според други твърдения момчетата са пили в дома на един от загиналите - Мариан Джамбазов, а според трети - в заведение в центъра на Яхиново. За преживения ужас като пряк участник сега разказва само другият оцелял от касапницата - абитуриентът от гимназията по автотранспорт в Дупница Светослав Ценев. Той е един от тримата, пътували в голфа, разминал се само с рана на ръката и болки в рамото. Признава, че във фаталния ден са пили бира и мастика, но той, като спортист и медалист по спортен трибой, повече правил компания. Все още не е решил дали да отиде на бала си, защото още е в шок от преживяното и загубата на двамата си близки приятели, които загиват пред очите му.

До този момент не вярвах в Бог

но след катастрофата вярвам, че има сила, която ме пази. Алкохол повече няма да близна в живота си, обещава си Светослав. Говорителят на Окръжната прокуратура в Кюстендил Марияна Сиракова обяви, че химическият анализ, който трябва да покаже кой е пил и кой - не, ще е готов в края на седмицата.
Последен вчера бе погребан приятелят на Емил - Мариян Джамбазов, защото близките му трябваше да се върнат спешно от чужбина. Той бил от техническата гимназия, която сега Емил трябвало да завърши, вече бил студент в УНСС. Неговите родители работят в Чехия. Били си в България за кратко и се върнали на работа ден преди катастрофата. По-големият му брат пък бил на работа в Италия, а архиерейският наместник на Дупнишката духовна околия отец Георги Паликарски бил негов кръстник.
Съучениците на 15-годишния Ивайло и 14-годишния Илиан също не могат да повярват, че чиновете им ще останат празни. С тях разговаря психолог. Най-малкият сред нелепо загиналите на тротоара Илиан бил кротко момче и добър ученик.
Сред убитите е и 40-годишната начална учителка от Кюстендил Елза Петрова. "Прекрасен човек и колега. Само след няколко дни, на 24 май, трябваше да раздаде свидетелствата на учениците си от 1-ви "а" клас", казва директорът на II ОУ "Даскал Димитри" в Кюстендил Светла Антова. Според колегите й Елза била слънчев човек, семейството има две деца - дъщери, едната от които е студентка, а другата все още ученичка в Кюстендил.
16-годишният юноша на "Марек" Милчо Паликарски, който оцеля в касапницата, е с тежка черепно-мозъчна травма. По спешност е опериран в "Пирогов" и вече няма опасност за живота му, съобщиха негови близки. Младежът, чийто баща е полицай, беше пометен от лекия автомобил на тротоара само стотина метра от дома му.
Следващата седмица на

мястото на катастрофата отец Паликарски ще служи молебен

а днес от рано сутринта пред общината в Дупница се събраха над двеста съученици на загиналите с искания за строго спазване на закона и ред по пътищата. "Когато караш пиян, застрашаваш живота на околните. Трябва директно да се влиза в затвора за подобно нещо. Като караш с голяма скорост, особено в населени места, трябват сериозни санкции, отнемане на книжката и дори затвор. Само така ще се намалят камикадзетата по улицата", заявиха пред медиите организираните през Фейсбук тийнейджъри. "Големият проблем е в главите ни, защото като караш пиян, не те спира нито легнал полицай, нито никой. Всички ставаме потенциални жертви и е крайно време държавата да се намеси", призова едно от децата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай