Сряда,

Шейх си поръчва 26 срещи със звзди от Болливуд

От: Людмила Милчева -
A
A
A

Членът на кралското семейство на Бахрейн шейх Хамад Иса Али ал-Халифа поръчал на египетския бизнесмен  - 43-годишния Ахмед Адел Абдала Ахмед, списък със знаменитости, с които би искал да се срещне. За всяка 15-минутна среща шейхът бил длъжен да заплати 1,4 миллиона долара. Но след четвъртата той заявил, че се отказва, в резултат на което бизнесменът Ахмед Адел Абдала Ахмед взел решение да съди арабския шейх за неустойка от  45 миллиона долара.

50-годишният шейх Хамад Иса Али ал-Халифа ще стане ответник по иск за 45 милиона долара на съд в Лондон. Членът на кралското семейство на Бахрейн е обвинен в нарушаване на условията на сделката с египетския бизнесмен, който се е съгласил да му организира серия от ексклузивни срещи със звезди на Боливуд. Египтянинът твърди, че поръчителят му е предал списък с 26 знаменитости, в това число победителката в конкурса за красота "Мис Мир — 1994" Айшвария Рай. Срещите трябвало да се проведат  в хотели в Индия и Дубай, След четвъртата среща шейхът  заявил, че е премислил и не възнамерява да се среща с останалите звезди, заплащайки на организатора само 3 млн. долара.

Защитата на шейх Хамад твърди, че са го заблудили по повод стойността на услугите: той е смятал, че всяка среща ще му илезе не повече от 40–60 хил. долара.

Искът към  шейха е заведен във Върховния съд на Лондон, тъй като голяма част от времето си той прекарва в британската столица. Освен това египетският бизнесмен Ахмед Адел Абдала Ахмедн не разчита особено на обективната оценка на съда в Бахрейн.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички