Шестте любими жени в живота на Белмондо

Всички те са красиви и страстни, но една от тях остава с него го смъртта

Шестте любими жени в живота на Белмондо | StandartNews.com
  • Непоправимият чаровник изпита изпепеляваща страст на младини и семейна отдаденост на старини
  • Всички те са красиви и страстни, но една от тях остава с него го смъртта

Макар че Белмондо, когото наричаха Жан-Пол или Бебел, се оттегли в небесното царство, филмите му остават на нашата земя, за да ни припомнят какъв невероятен актьор беше. Chronicle разказва за живота на непоправимия чаровник, бонвиван и любимец на жените.Има един анекдот за Белмондо, който е не по-малко известен във френските актьорски среди и от самия него. Когато през 1952 г. 19-годишен се записва да учи драматично изкуство в Парижката Консерватория, преподавателят му Пиер Дюкс, известен театрален режисьор и актьор, му заявява със сурова категоричност в гласа: “С тая твоя крива глава би било невероятно, ако и една жена успееш да излъжеш през живота си.” Дюкс обаче се оказва лош пророк, защото само след няколко години в леглото на грозника със сплескания боксьорски нос и големи уши от предградието Ньой сюр Сен ще се прескачат коя от коя по-големи красавици. И всяка от тях ще иска още и още от страстните му прегръдки.

Елоди - първата любов

Всеки има своята първа любов. За някои тя си остава най-голяма и единствена, за други, като нашия Жан-Пол, тя е просто прелюдия към други най-големи и единствени любови.Първото момиче, в което се влюбва до полуда, се казва Елоди и е професионална танцьорка, която кърши снага всяка вечер из таверните на Сен Жермен дьо Пре. Запознават се по време на една зимна ваканция в Швейцария. Женят се през 1959 г., след като вече имат едно дете - Патрисия, родена предната година. На двойката се раждат още две деца - Флоранса и Пол. Запитван от журналисти как Елоди понася да го гледа в горещи любовни сцени с толкова красиви жени на екрана, Бебел отговаря така: “Че тя да не е по-малко красива! Е, разбира се, че се мръщи от време на време, но ако не беше поне малко ревнива, това щеше да ме обезпокои и да ме накара да си мисля, че не ме обича.”

 

Урсула - сексапила на момичето на Бонд

Колкото и да го обича Елоди не е в състояние да го задържи до себе си, защото през 65-а на доскоро безоплачния семеен хоризонт се появява Урсула Андерс. А кой може да устои на сексапила на момичето на Джеймс Бонд! Не и Жан-Пол. Tолкова e хлътнал по швейцарската блондинка, че изобщо не е в състояние да бъде дискретен и скоро пресата изважда на бял свят връзката им. Нещата стремглаво вървят към развод. “Никога няма да изоставя децата си,” твърди в свое оправдание актьорът пред медиите. “Готов съм да осигуря финансовото бъдеще на семейството си, но без любовта на Урсула, не бих могъл да работя и изобщо да съществувам. “Разводът става факт през 1968 г., а двайсет години по-късно семейството преживява истинска трагедия - най-голямата им дъщеря - Патрисия, загива в пожар.В края на 60-те години на миналия век обаче съдбата е прекалено благосклонна към Белмондо. Успява да спечели сърцето на Андерс най-вече с разкошното си чувство за хумор, а връзката им продължава седем години - изпълнени със страсти от всякакъв характер, които са липсвали на Белмондо по време на спокойния, подреден брак с Елоди. Невинаги обаче случващото се между любовниците се движи в положителния спектър на страстомера. Белмондо описва Урсула като тигрица - твърде красива, но и твърде ревнива.В автобиографичната си книга от 2016 г. “Милиони животи са по-добре от само един” актьорът разказва една случка, в която Урсула проявява пословично избухливия си характер. “Урсула имаше навика да заключва външната врата, когато се запия навън. Една вечер се прибирам доста късно и естествено пак не мога да си вляза вкъщи. Решавам да взема стълбата и да се прекача през прозореца. Тъкмо да почукам на стъклото и прозорецът се отваря с трясък. Урсула ми се разкрещява: “Не те ли е срам, бе!” и след това бутна стълбата, както съм на нея.”

Лаура  - голямата италианска страст

За режисьора Лукино Висконти тя е “най-красивата жена във Вселената.” За Белмендо тя е най-достойната партньорка - и на екрана, и в живота. Заедно са осем години и въпреки че се разделят през 1980-а, Белмондо не крие, че никога не е преставал да мисли за голямата си италианска любов. За Лаура. Влюбват се от пръв поглед по време на снимките на комедията Les Mariйs de l’an Deux (1971). Заради увлечението си по френския си колега Лаура напуска съпруга си и се мести в Париж, за да заживее с любимия си и трите му деца.Връзката им не е безоблачен ден на плажа, но кой да предполага, че след като слагат край на връзката през 1981-а, животът на талантливата и красива италианска актриса ще се развие по такъв трагичен начин! През 1991 година тя е осъдена за притежание и търговия на наркотици и прекарва девет години в затвора. В последствие е реабилитирана от италианския апелационен съд, който задължава Министерството на правосъдието да я възмезди със 108 000 евро. Но уви, животът, душата и тялото на актрисата са разбити на малки парченца. Тя се затваря от външния свят в дома си в Ладисполи и почти никой вече не я вижда до смъртта й от инфаркт през 2005 година.

Карлос -бразилската фурия

Връзката на Белмондо с бразилската певица в продължение на шест години през 80-те е доказателство за това, че мъжете рядко изневеряват на своя тип жена. Също като Урсула Андерс Карлос е колкото страстна, толкова и луда за връзване, само че на квадрат. Ето как я описва самият Жан-Пол: “Жена с толкова ревнив характер, че гранични с екстравагантността. Отдавам темперамента й най-вече на нравите в Латинска Америка, където жените наблюдават мъжете си с вниманието на диспечер на въздушното движение.”Карлос Сото Майор и Бебел се разделят дискретно през 1987-а, но само за да се съберат отново през март 2020-а.

 

Нати - Майката на Стела

80-те определено са бурно десетилетие за любовния живот на Белмондо, защото две години след като къса със Карлос, той започва връзка с бъдещата си бивша втора съпруга - фотомодела Нати. Сключват брак чак през 2002 г. заради обещанието на Белмондо, че ако прескочи трапа след масирания мозъчен кръвоизлив, който е получил предната година по време на почивка в Корсика, ще се ожени за Нати. Кръвоизливът не го убива, но парализира дясната половина на тялото му и той губи говора си. Белмондо обаче доказва, че е силен и волеви мъж не само на екрана. С много усилия успява да се възстанови от инсулта и шест години по-късно отново е на снимачната площадка. Междувременно семейството им се е увеличило с още един член. През 2005 г. се ражда четвъртото му дете - Стела. Въпреки че с Нати се развеждат през 2008 г., Белмондо запазва най-нежното късче от сърцето си за нея и Стела: “Тя ми направи най-големия подарък, който един мъж може да получи от една жена - нашата малка Стела. А и никога няма да престана да й бъда благодарен за постоянните й грижи след инсулта.”

Барбара - Мошеничката

Последното завоевание на Бебел е с 42 години по-младата Барбара - елитна компаньонка и бивш модел на Playboy. Мотивите на знойната брюнетка да започне тази връзка обаче не се оказват никак чисти. През 2009 г. прокуратурата в Брюж започва разследване на два съмнителни превода на сметката на фирмите на бившия съпруг на красавицата в Дубай. Тя и Белмондо са привикани да дадат показания пред белгийските и френските власти във връзка със заем от 200 000 евро, които актьорът дал на любовницата си.През следващата година прокуратурата излиза с официални обвинения към плеймейтката за изнудване, финансова измама и пране на пари. Въпреки че на всички вече е  ясно, че тя е злоупотребявала с интимната си връзка с Белмондо, той продължава да я защитава безрезервно. Проглежда едва след като обират без взлом дома му и полицията подозира, че зад обира стои именно Барбара! В крайна сметка двамата се разделят през 2012 г., а пет години по-късно Барбара е призната за виновна и осъдена на 9 месеца условно, както и да плати глоба от 5 500 евро.

 

Новата стара любов, която се оказва и последна

В зенита на живота си Белмондо преоткрива любовта с бившата си приятелка отпреди четири десетилетия - Карлос Сото Майор. През август миналата година легендарният актьор публикува кратко видео в Инстаграм профила си, на което той и 59-годишната бразилка седят, интимно притиснати един до друг, в кафене на открито. Текстът към поста е повече от красноречив: “La vie est belle.” След многобройните здравословни проблеми в последно време почитателите му го видяха в прекрасна форма и в компанията на любяща жена. Коментарите бяхаповече от въодушевяващи и всички пожелаха щастие и дълголетие на новата стара двойка.Година по-късно Франция скърби заради смъртта на “свещеното чудовище” на френското кино. Но най-тъжна е Карлос - за втори път загуби любимия си мъж. Този път обаче е завинаги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай