Събота,

Шефката на София тех парк е подала оставка

От: Администратор -
3092
Шефката на София тех парк е подала оставка
A
A
A

Елица Панайотова, изпълнителен директор на София тех парк, е подала оставка, научи в. Стандарт. Повод за това е несъгласието й технологичният парк да има двама изпълнителни директори.

На 8-ми март общото събрание на държавното дружество е гласувало увеличение на борда на директорите от трима на петима членове. Освен досегашните Елица Панайотова, Филип Кирев (началник на кабинета на министърът на икономиката Божидар Лукарски) и Евгени Иванов (съветник на президента по икономическите въпроси) в него влизат още Йолиан Иванов и Цветомира Викторова. Веднага след общото събрание новият борд гласува София тех парк да се управлява от двама изпълнителни директора – единият, отговaрящ за строителната част, а другият – за научната дейност. До избор на конкретни директори не се е стигнало, но идеята е била Панайотова да управлява заедно с Йолиан Иванов. Не съгласна с това Панайотова подава оставка на 10 март. Все още тя не е приета от новия борд.

Панайотова беше главен мениджър на "Бизнес парк София". Тя започва своята кариера на архитект и урбанист върху проекти по устройствения план на "Бизнес Парк София" и проектирането на сгради 3 и 4 в него. Има разработки и по централната градска част на София, както и проекти на офис, жилищни, търговски и индустриални сгради. В периода 2002 – 2005 г. е търговско аташе в българското посолство във Вашингтон.

За Йолиан Иванов е известно, че е работил като представител на американските инвестиционни компании Fidelity Global Group Euro и Fidelity Capital Group за района на Югоизточна Европа, консултант на Bank of America за България, бил е изп. директор и зам.-председател на УС на Международна инвестиционна група „Еврокапитал" АД. Бил е и шеф на програмата "Красива България".

Единственият по рода си у нас високотехнологичен парк бе официално открит през декември м.г. В него ще се извършват съвместни иновативни проекти на бизнеса, науката и университетите. При преференциални условия се дава и пространство за работа на стартиращи иновативни предприятия.

Строителството и дейностите в София тех парк се финансират от ОП Конкурентоспособност.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички