Шефката на София тех парк е подала оставка

Шефката на София тех парк е подала оставка | StandartNews.com

Елица Панайотова, изпълнителен директор на София тех парк, е подала оставка, научи в. Стандарт. Повод за това е несъгласието й технологичният парк да има двама изпълнителни директори.

На 8-ми март общото събрание на държавното дружество е гласувало увеличение на борда на директорите от трима на петима членове. Освен досегашните Елица Панайотова, Филип Кирев (началник на кабинета на министърът на икономиката Божидар Лукарски) и Евгени Иванов (съветник на президента по икономическите въпроси) в него влизат още Йолиан Иванов и Цветомира Викторова. Веднага след общото събрание новият борд гласува София тех парк да се управлява от двама изпълнителни директора – единият, отговaрящ за строителната част, а другият – за научната дейност. До избор на конкретни директори не се е стигнало, но идеята е била Панайотова да управлява заедно с Йолиан Иванов. Не съгласна с това Панайотова подава оставка на 10 март. Все още тя не е приета от новия борд.

Панайотова беше главен мениджър на "Бизнес парк София". Тя започва своята кариера на архитект и урбанист върху проекти по устройствения план на "Бизнес Парк София" и проектирането на сгради 3 и 4 в него. Има разработки и по централната градска част на София, както и проекти на офис, жилищни, търговски и индустриални сгради. В периода 2002 – 2005 г. е търговско аташе в българското посолство във Вашингтон.

За Йолиан Иванов е известно, че е работил като представител на американските инвестиционни компании Fidelity Global Group Euro и Fidelity Capital Group за района на Югоизточна Европа, консултант на Bank of America за България, бил е изп. директор и зам.-председател на УС на Международна инвестиционна група „Еврокапитал" АД. Бил е и шеф на програмата "Красива България".

Единственият по рода си у нас високотехнологичен парк бе официално открит през декември м.г. В него ще се извършват съвместни иновативни проекти на бизнеса, науката и университетите. При преференциални условия се дава и пространство за работа на стартиращи иновативни предприятия.

Строителството и дейностите в София тех парк се финансират от ОП Конкурентоспособност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай