Шефът на Слънчев бряг съди депутат, обидил го на "калинка"

Шефът на Слънчев бряг съди депутат, обидил го на "калинка" | StandartNews.com

Бургас. Шефът на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров обяви, че дава под съд червения депутат Атанас Зафиров, защото го обидил на "калинка". Драмата между двамата тече от два дни, след като народният представител от БСП Зафиров заяви в национален ефир, че изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД се крие и не иска да свиква общо събрание, на което трябва да бъде избрано ново ръководство.

"В стремежа си да изглежда компетентен и убедителен в рамките на едно изречение г-н Зафиров изговори една клевета и три неистини. Клеветата е, че определи мен като "калинка". Това понятие обикновено се употребява за хора некомпетентни, парашутисти, без стаж и със съмнителен образователен ценз. Аз съм завършил висше образование в Икономическия университет във Варна и почти 20 години работя само в сферата на туризма и само на територията на КК "Слънчев бряг". Преминал съм през всички нива на развитие в туризма и в държавния, и в частния сектор. Считам за обидно и уронващо престижа ми използването на определението "калинка" по мой адрес", заяви Златко Димитров.

Той категорично отрече обвиненията, че се укрива от няколко месеца, за да избегне свикване на общо събрание. Димитров уточни, че е получил писмо от Министерството на икономиката на 9 октомври тази година и още същия ден е информирал борда на директорите. "Поради отсъствие и ангажираност на някои от колегите, определихме първата възможна дата за общо събрание 8 ноември. Никой не се крие и съветът на директорите ще изпълни ангажиментите си по свикване и провеждане на извънредно общо събрание в законоустановените срокове. Но аз ще се потърся съдебна отговорност за всичко, изречено от г-н Зафиров по мой адрес. Надявам се той да не се скрие зад депутатския си имунитет", каза изпълнителният директор на Слънчев бряг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай