Ще паднете! В какво живее единият брат Аргиров

За каква друга умопомрачителна сума става въпрос

Ще паднете! В какво живее единият брат Аргиров | StandartNews.com

Новина, която ще получи широк отзвук!  Както Стандарт вече писа, нечувана пенсия от 6000 евро, или 12 000 лв., ще получава единият от братята Аргирови.

Огромната сума ще му бъде отпусната на Светослав от Норвегия, където той работи и живее от години.

"В Норвегия хонорарите са галактически спрямо тези в България, защото скандинавката страна е една от най-богатите в Европа, а стандартът е извънредно висок. Пенсията ме държи тук, и несъмнено при всяка опция се връщам, с цел да се кача на сцената с брат ми", споделя Светослав, чиято съпругата е детска учителка със заплата 4000 евро. Двамата живеят пищно и не се лишават от нищо. Имат голяма къща с 2 декара двор.

Заради изгорелите архиви на "Концертна дирекция" родните музиканти днес, както се знае, взимат мизерни възнаграждения за годините, в които са имали активна кариера. В Норвегия Светослав е диригент на църковен хор и свири на орган, а през уикенда забива по клубовете с рок тайфа и по този начин налива още средства във фамилния бюджет.

Светослав живее в Норвегия от 1996 година. Заминава при започване на демокрацията, когато двамата с брат му вземат решение да прекратят кариерата си, пише изданието "България през днешния ден". Брат му Благовест споделя, че търсят нов дом за Светослав в България, който има желание да се устяанови у нас и да продаде парцела си в Норвегия. 

Популярните братя - близнаци са родени на 23 април 1959 година в Пловдив. Завършват Музикалната академия "Проф. Панчо Владигеров" и Академия за музикално и танцово изкуство в Пловдив. Благовест свири на виолончело, а Светослав – на пиано.

Първият им запис в Българското радио е "Ненужен" (кавър версия на песента "Illussion" на групата Имаджинейшън в края на 1982). Песента бързо се трансформира в шлагер и ги прави извънредно известни. Оттогава датира изключителното им съдействие с Кирил Иванов "Мъглата" (звукооператор в радиото).

С редица танцови шлагери те се утвърждават измежду най-известните реализатори в българската поп-музика през 80-те. С тях стартира кариерата си и Соня Васи, пише Шоу Блиц.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай